Tizenkétszeresére ugrott Achraf értéke, amióta elhagyta a Real Madridot

A fiatal marokkói remek teljesítményének köszönhetően érte el ezt a hatalmas változást.

Az Achraf Hakimiben rejlő potenciál mindig is nyilvánvaló volt, de kevesen jósolták volna meg azt a hihetetlen fejlődést, amin a Dormunddal való kétéves kölcsönszerződés aláírása óta keresztülment. A 21 éves védő alapemberré vált abban a Dortmundban, amely az elmúlt két idényben sokáig harcban maradt Németország trónjáért.

A pályán mutatott fejlődése a piacon is megmutatkozik, a játékos értéke 5 millió euróról 60 millióra ugrott 2018-as távozása óta. 

Sokszínűsége, sebessége és technikai tudása nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy ő lett a Bundesliga legveszélyesebb szélsője, olyannyira, hogy ezzel még a Bayern München figyelmét is felhívta magára. 

Achraf

Achraf egy Bajnokok Ligája-győztes Madridot hagyott a háta mögött, ahol nem sikerült beverekednie magát a kezdőcsapatba, 17 mérkőzésen mindössze 1315 perc jutott a marokkóinak. 

Tehetsége ilyen kevés lehetőség mellett is megmutatkozott, aminek köszönhetően a Dortmund a Bundesligába vitte őt, hasonlóan Dani Carvajalhoz, aki 2012/13-as idény során a Bayer Leverkusen csapatába távozott egy kölcsönszerződés keretein belül. 

A védő már elmondta a MARCA újságírójának, hogy szeretne visszatérni a Bernabéuba, hogy a nevelőegyesületénél is sikeres tudjon lenni. 

„Ha a Madrid visszahív, elsőként fogok igent mondani” – jelentette ki Hakimi. „Az edző nagyon jól ismer engem, de most a Dortmundra koncentrálok, az a célom, hogy itt fejlődjek. Meglátjuk, mit hoz a jövő.” 

Achraf kölcsönszerződése idén nyáron lejár, arról pedig, hogy helyet kap-e a 2020/21-es idény keretében nevelőegyesülete, a Real Madrid dönt majd.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK