A Real Madrid játékosok eladásával csökkentené a fizetési költségsort

A blancók pénzügyi helyzete egyelőre stabil, de keresik a hosszú távú megoldásokat.

A Real Madrid számai még nem adnak okot aggodalomra, a klub mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legfájdalommentesebben próbálja átvészelni a koronavírus kapcsán kialakult helyzetet. Bármi is történjék a bajnoki idény hátralévő részével, a Madrid azon már rég távolabbra tekint. A klubnak van az ilyen helyzetekre felhasználható megtakarítása, azonban a blancóknak is szükségük lesz olyan változtatásokra, amelyekkel biztosítják, hogy később se legyen ebből probléma. Az egyik ilyen lépés a fizetésekkel kapcsolatos kiadási oldal csökkentése lehet. Ebben az idényben 284 millió eurót költöttek fizetésekre, amin úgy csökkentenének, hogy néhány játékostól megszabadulnának.

Eladás

Az első ilyen játékos nem más, mint Gareth Bale. A walesi támadó a legmagasabb fizetéssel rendelkező futballista a Real Madrid keretében, évi bruttó 29 millió euróval (nettó 14,5 millió euró). A jelenlegi helyzetben hatalmas luxus a foglalkoztatása úgy, hogy lényegében alig szerepel. Hasonló a helyzet James Rodríguez-szel is, akit Zidane szintén partvonalon kívül tart, amióta a kolumbiai visszaérkezett a Bayern Münchenből. Ketten összesen 45,4 milliót keresnek. Bale jövője egyelőre kérdéses, de könnyen elképzelhető, hogy a szándéka az, hogy kitölti a szerződéséből hátralévő időt, így szükség lesz némi ösztönzésre, ha meg akarnak szabadulni tőle.

James esetében a Real Madrid nem szeretné, ha a játékos ingyen távozna, de szerződése 2021-ben lejár. Vagyis most, vagy soha. Vannak még hasonló helyzetben lévő játékosok, de ők szerényebb összeggel érintettek a kérdésben. Az egyik ilyen Mariano. A Madrid tavaly nyáron próbált csapatot találni neki, de a dominikai nem akart távozni. Ő bruttó 8 milliót tett zsebre ebben az idényben, ám csak 65 percet töltött a pályán. Brahim esetében szinte ugyanez a helyzet, ő bruttó 7 milliót keres, de mindössze 170 percet kapott. Odriozola, aki jelenleg kölcsönben szerepel a Bayernben, ugyanez. A hírek szerint a jobb oldali védő posztja már elkelt (Achraf), így rá nem lesz szükség. De vannak még kölcsönben játékosok, akiknek sokkal bonyolultabb a helyzetük. Ilyen Ceballos (6 millió euró) vagy Vallejo (4 millió euró).

Brahim

A Madrid jelentős csökkenést akar elérni
Ha ezeket az összegeket összeadjuk, nagyjából 75 milliós csökkentéssel számolhatunk. Ebből valamennyit biztosan elvisznek majd újonnan érkező játékosok, de biztosan sikerül spórolni. Ødegaard 3,5 millió eurót keres (plusz az első csapatban való pályára lépés esetén meccsenként 50000 eurót), Achraf pedig 3 milliót.

A Real Madrid a koronavírust megelőzően jól állt a fizetésekkel. Bevételük 52%-át fordították fizetésekre, ami az ajánlások szerint megfelelő arány, és akkor lenne probléma, ha ez meghaladná a 70%-ot. Az is gondot jelentene, ha átlépnék a LaLiga által meghatározott éves fizetési maximumot (641 millió euró), de ettől is messze vannak az éves 456 millió euróval. Jelenleg stabil a klub pénzügyi helyzete, de a koronavírus legrosszabb része még hátra van, hiszen egyelőre nem lehet tudni, hogy meddig szünetel a futball a világban, a klubok addig is megpróbálják csökkenteni a kiadásaikat.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK