A La Fábrica 20 legtehetségesebb fiatalja

A Real Madrid akadémiája messze földön híres azoknak a fiatal tehetségeknek a kinevelése miatt, akik később az európai futball sztárjaivá növik ki magukat. A MARCA cikkének köszönhetően most közülük ismerhetünk meg 20 csiszolatlan gyémántot.

A csúcsig vezető út kifejezetten hosszú, számos ifjúsági egyesületen keresztül lehet csak eljutni a Raúl González által vezényelt Castillába, vagy Zinédine Zidane első csapatába. A következőkben megismerhetjük a La Fábrica 20 legtehetségesebb labdarúgóját, egészen az Alevín B-től a Castilláig.

Alevín B – 11 éven aluliak

Mateo Pozo (2009-es születésű)
Mateo az Alevín B gárdájának csapatkapitánya. A középpálya közepén futballozó Pozo számos kvalitással rendelkezik, többek között kétlábas, valamint erőteljes rúgótechnikával van megáldva. Ifjúsági csapatának egyik legtöbb gólt szerző labdarúgójának vallhatja magát.

Mateo Pozo

Alevín A – 12 éven aluliak

Izan Lucas Muriano (2008-as születésű)
Mielőtt a koronavírus teljesen leállította volna a futball világát, az Alevín A megverte az Atlético Madrid ifjúsági egyesületét, és ezzel a tabella élére ugrott. A balszélen játszó Izan azon a találkozón két gólt is szerzett. A támadó kifejezetten technikás, jól érzi a kaput, valamint hatalmas teherbírással is rendelkezik.

Infantil B – 13 éven aluliak

Álvaro Gonazález (2007-es születésű)
A hálóőrt – aki már most 172 centiméter magas – sokan Antonio Adánhoz hasonlítják.

Carlos Díez (2007-es születésű)
Az Infantil B csapatkapitánya, akit a La Liga ígéreteinek megrendezett bajnokságon a legjobb labdarúgónak választottak meg. Erős jellem, aki jól bánik a labdával. Nem meglepő módon volt trénere, Xabi Alonso is gyakran bízta meg őt komoly feladatokkal.

Pauolo Iago (2007-es születésű)
A támadó középpályás a balszélen szeret játszani, ahol tökéletesen tudja kamatoztatni kimagasló passzolási és cselezési képességeit. A La Fábrica egyik legígéretesebb csiszolatlan gyémántja.

José Antonio Reyes Jr. (2007-es születésű)
Az elhunyt José Antonio Reyes fia, aki tavaly nyáron érkezett Madridba a Leganés együttesétől. José gyors, erőteljes támadó, aki nagyon érzi a kaput. Ő volt a La Liga ígéreteinek megrendezett torna gólkirálya, négy találatot szerzett a fináléban.

Infantil A – 14 éven aluliak

Alejandro Martin (2006-os születésű)
A jobbszélső gyorsaságának, cseleinek, valamint erejének köszönhetően könnyedén képes otthagyni az őt őrző védőket.

Alejandro Martin

Cadete B – 15 éven aluliak

Iker Gil (2005-ös születésű)
Iker évről évre egyre több találattal szomorítja az ellenfelek hálóőreit. Ő Gonzalo Cuenca gárdájának a titkos fegyvere, és nem mellesleg a spanyol U15-ös válogatott csapatkapitánya is.

Cadete A – 16 éven aluliak

Nicolas Paz (2004-es születésű)
A már visszavonult Pablo Paz gyermeke, akit sokan Gutihoz hasonlítanak a középpályán mutatott stílusos megmozdulásai miatt.

Abraham Nobrega (2004-es születésű)
A 180 centiméter magas támadó született gólvágó. A Real Madrid előtt megfordult az Atlético Madridban és a Getafe gárdájában is.

Juvenil C – 17 éven aluliak

Bruno Iglesias – (2003-as születésű)
Az akadémia legtehetségesebb futballistájának tartják. Kiváló fizikai adottságokkal rendelkezik, valamint remekül bánik a labdával. Továbbá szeret gólokat is szerezni, a középpályás csapata második legeredményesebb góllövője.

Takuhiro Nakai, ’Pipi’ (2003-as születésű)
Pipi megmászta a La Fábrica ranglétráját – már 6 éve tartozik a Real Madrid kötelékébe – és folyamatosan képes a fejlődésre. Kitűnően lát a középpályán.

Israel Salazar (2003-as születésű)
A ’Sala’ becenévre hallgató támadó kulcsszerepet tölt be mind a Juvenil C együttesében, mind a spanyol korosztályos válogatottban. Ő vezeti a házi góllövőlistát is Madridban.

Israel Salazar

Juvenil B – 18 éven aluliak

Lucas Canizares (2002-es születésű)
A Real Madridban és a Valencia gárdájában is megfordult legendás hálóőr fia, aki egy kifejezetten határozott egyéniség a pályán. Már játszott a Juvenil A, valamint a Castilla egyesületében is.

Alvaro Carillo (2002-es születésű)
A középhátvéd tökéltesen bánik a labdával, valamint vezérszerepet tölt be a védelem tengelyében. Kezdő volt a tavalyi korosztályos világbajnokságon a spanyol nemzeti együttesben.

Juvenil A – 19 éven aluliak

Miguel Gutierrez (2001)
A Juvenil A csapatkapitánya kulcsszerepet tölt be a pálya balszélén játszva. Jó testalkatú és technikailag képzett. Nem mellesleg már volt lehetősége a felnőtt csapattal együtt edzeni.

Ivan Morante (2001-es születésű)
A középhátvéd januárban érkezett Madridba a Villareal gárdájától. A következő idényben már a Castillában fog szerepelni.

Sergio Arribas (2001-es születésű)
Az agilis támadóközéppályást sokan David Silvához hasonlítják. A Juvenil A legtöbb találatot szerző labdarúgói közé tartozik.

Castilla – Segunda División B

Antonio Blanco (2000-es születésű)
Jól olvassa a játékot, precíz a labdával, valamint kiválóan lő távolról is. Mindig is vezető szerepet töltött be a csapataiban, illetve Európa-bajnokságot nyert az U17-es és U19-es spanyol válogatottal.

Miguel Baeza

Miguel Baeza (2000-es születésű)
A Castilla házi gólkirálya, aki képes csapattársait is jobb teljesítményre sarkallni. Ha egy összeállítás készülne a legszebb góljaiból, akkor arra mindenkinek érdemes lenne egy pillantást vetnie.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK