Komoly jelentkezők Gelabertért

A Real Madrid egyik legnagyobb tehetségének számító César Gelabert több európai nagycsapat figyelmét is felkeltette. A 19 éves játékosnak csupán 2021-ig szól a szerződése a madridi alakulattal, és angol, német, illetve francia csapatok is nyomon követik sorsának alakulását.

A Lyon még egy ajánlattal is előrukkolt a támadó középpályásért, amit azonban a Real Madrid elutasított, arra hivatkozva, hogy a jövőbeli csapatuk egy meghatározó játékosát látják a fiatal spanyolban.

Lyon mellett az Arsenal is figyeli Gelabertet. Sőt, Mikel Arteta közelről is szemügyre vette a sztárjelöltet, amikor a Castilla a Chelsea és a Tottenham ificsapatával mérkőzött. Arteta azóta már az Arsenal edzőjévé vált, és meg is kezdte az előkészületeket a spanyol tehetség megszerzésére. 

gelabert200405

A német csapatok közül az a Dortmund figyeli a játékost, amely az UEFA Ifjúsági Ligában szeretett bele Jadon Sanchóba és Alexander Isakba is. Most úgy tűnik, hogy a Castilla játékosa lehet a következő célpont. A három csapaton (Lyon, Arsenal, Dortmund) kívül több spanyol első- és másodosztályú együttes (pl. a Zaragoza) is monitorozza a játékos helyzetét.

Raúl a Castilla puzzlejének nélkülözhetetlen darabjaként tekint Gelabertre. A korosztályából ő volt az egyetlen akadémista, aki bekerült Julen Lopetegui tervébe, azonban egy sérülés megfosztotta akkor a lehetőségtől. Kezdőnek számít azonban a spanyol U19-es válogatottban és abban reménykedik, hogy az U21-es csapatban is debütálhat.

A blancók véglegesen biztosan nem fognak megválni a játékostól, ám az elképzelhető, hogy egy kölcsönszerződés keretén belül, szem előtt tartva a támadó fejlődését, rövid időre megválnak majd tőle.

De milyen játékos Gelabert?
A fiatal spanyol képes bármilyen támadó középpályás pozícióban megállni a helyét, bár legjobban mélyebben játszva érzi magát. Mindkét lábával egyformán ügyes, 182 cm magas, hihetetlenül gyors, remekül cselez, jól lát a pályán, az utolsó passzai kiválóak, és a kapu előtti hatékonysága pedig lenyűgöző.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK