A Dortmund fél Håland esetleges klubváltásától

Az AS szerint a Borussia Dortmund vezetőségét aggodalommal tölti el a Real Madrid fiatal támadó iránti érdeklődése.

A médiaspekulációk, amelyek a Real Madrid és Erling Håland kapcsán kerültek napvilágra, aggodalmat okoznak a Borussia Dortmund vezetőinek körében. A hírek szerint a blancók közel állnak ahhoz, hogy a spanyol fővárosba csábítsák a norvég támadót, így a német klub vezetősége megkérte a játékos ügynökét, Mino Raiolát, hogy derítse ki az információk igazságtartalmát.

Az igazság azonban az, hogy a habfehér együttes nem tett még ajánlatot a fiatal csatárért. Egyszerűen csak figyelemmel követik a játékát, ahogy tették azt azelőtt is, hogy a norvég tini Németországba költözött. A Dortmund akkor 20 millió eurót adott ki érte, további 23 millióval megdobva: nyolcat kapott a játékos édesapja, a maradék 15 millió pedig Raiola számlájára került.

Az AS információi szerint a német gárda azt szeretné, hogy a játékos náluk feljődjön tovább, nyáron pedig semmiképp sem akarnak megválni tőle. Igazi félnivalójuk azonban a következő téli átigazolási időszakban lehet, amikor aktiválódik Håland 75 millió eurós kivásárlási ára – ez egészen alacsony összeg egy olyan támadóért, mint a norvég fiatalember.

Erling Haaland

A Dortmund jellemző stratégiája

A német klubról eddig is köztudott volt, hogy előszeretettel vásárolnak meg fiatal, tehetséges játékosokat, akiket aztán a még nagyobb együttesek elcsábítanak tőlük. Az utánpótlás-képzésük kitűnő (lásd Nuri Şahin, Mario Götze, Marco Reus), de emellett ki kell emelni a sportigazgatót, Michael Zorcot is, aki az akadémiai rendszer felépítése mellett olyan megfigyelőhálózatot hozott létre, amely segítségével topjátékosokat szereznek meg nevetséges áron.
A teljesség igénye nélkül a következő futballistákat igazolták le ma már elképzelhetetlen összegért: Mats Hummels és Neven Subotić (kevesebb, mint 10 millió euró), Ilkay Gündogan (5,5 millió euró), Łukasz Piszczek (ingyen), Robert Lewandowski (4,7 millió euró), Pierre-Emerick Aubameyang (13 millió euró).

A közelmúltban két nagyszerű igazolást hajtottak végre: Jadon Sanchót mindössze 7,8 millió euróért szerezték meg a Manchester Citytől (jelenleg 130 millióra taksálják az értékét); Erling Håland pedig 20 millióért érkezett, és jelenleg 80 millióra becsülik az értékét.

A sárga-feketéknek azonban most aggódniuk kell a spanyol óriás érdeklődése miatt, ezt az aggodalmat pedig tovább fokozhatja a két elnök, Hans-Joachim Watzke és Florentino Pérez kiváló kapcsolata, ami a blancók malmára hajthatja a vizet a későbbi tárgyalások során.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK