10 érdekesség az utánozhatatlan Ramón Mendozáról

Kevesen örvendtek akkora népszerűségnek a Real Madrid elnöki székében, mint Ramón Mendoza, aki 1985 és 1995 között töltötte be ezt a tisztséget. A MARCA cikke 10 anekdotát idéz fel a királyi gárda egykori elnökével kapcsolatban.

Ramón Mendoza karizmatikus volt, éles nyelvvel volt megáldva, és imádott az újságírókkal futballról beszélgetni az otthonában. A következőkben megismerhetünk néhányat a személyéhez köthető legjobb történetek és anekdoták közül.

Fran
A Real Madrid elnökeként az egyik legvakmerőbb átigazolási kísérlete az volt, amikor megpróbálta Madridba csábítani Fran Gonzálezt, a Deportivo La Coruña kiválóságát. A MARCA irodájában tartózkodva végül is meggondolta magát és lefújta a megállapodást azok után, hogy már megegyeztek a fizetés összegéről is.

Johan Cruijff
Egy jótékonysági találkozó miatt Mendozának Madridból Barcelonába kellett repülnie. A fedélzeten tartózkodott még a katalánok vezetőedzője, Johan Cruijff, valamint Emilio Butragueño is.

Ramón Mendoza éneklés közben

Közlekedés
„A Real Madrid elnöki pozíciója sokkal fontosabb, mint miniszterként dolgozni” – mondta el Mendoza, az azóta már híressé vált mondatot. Mindenhová a sofőrjével, Alfonsóval utazott, míg hétvégenként saját maga is vezetett, valamint a vitorlázás sem állt tőle messze.

Pénz
A Real Madrid elnöke nem az az ember volt, aki gyakran járt a bankba. A vagyonát készpénzben tartotta otthonában, illetve az sem volt meglepő tőle, ha éppen 80000 pezetát hordozott a pénztárcájában.

Mercedes
Annak érdekében, hogy a királyi gárda pénzügyileg fel tudja venni a versenyt a Barcelonával, Mendoza idején 100 millió pezeta értékben vásároltak minden játékos számára egy Mercedest. A jutalom azért járt, mert a labdarúgók három körön is túljutottak a Bajnokok Ligájában.

A sajtó
Ramón Mendoza egyik legközelebbi barátja Jesús de Polanco volt. A spanyol üzletember a Prisa Group vezetőségi tagjai közé is beszervezte a Real Madrid elnökét, elismerve ezzel erőfeszítéseit, amit annak érdekében tett, hogy Polanco a médiatársaság egyik legnagyobb tulajdonrészével rendelkezhessen.

José Luis Caminero
Caminero a királyi gárda akadémiáján nevelkedett, mielőtt a Real Valladolid gárdájához igazolt volna. Mendoza később vissza akarta hozni a blancókhoz, de miután a labdarúgó egy Real Madrid mezben jelent meg a MARCA-nál, az elnök feldühödött és nemet mondott a transzferre.

Ramón Mendoza melegítőben

Ruházat
Mendoza ismert volt a kifogástalan megjelenéséről és stílusáról. Szoros kapcsolatot ápolt az olasz divattervezővel, Giorgio Armanival, valamint számos olasz divatmárka üzletében vásárolhatott árkedvezménnyel Spanyolországban.

A Barajas reptér
Ha esetleg nem tudott a csapattal elutazni a mérkőzésre, akkor szívesen fogadta őket a reptéren. Amikor a Barajas reptérre ment a Barcelona ellen aratott diadal után, együtt várta a labdarúgókat az őket éltető és dalolászó szurkolók sokaságával.

Dohány
Ramón Mendozát sokszor lehetett látni a kezében egy cigarettával. Gyakran kínálta meg vele barátait, valamint az újságírókat is.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK