Az Arsenal vinné Jovićot, a szurkolók nem kérnek belőle

Brit sajtóinformációk szerint az ágyúsok 55 millió eurót sem sajnálnának a szerb támadóért, a szurkolóknak és a szakértőknek azonban más elképzelései vannak.

Az angol médiában néhány napja röppent fel a hír, hogy Luka Jović az Arsenalban folytathatja pályafutását. Az információk szerint Mikel Arteta szívesen látná Londonban a madridiak mellőzött csatárát a következő szezonban. A forrás szerint az észak-londoni együttes 55 millió eurót különít el a nyáron a szerb támadó megszerzésére. A fiatal játékosnak eddig nem jött be a spanyol kaland, felejthető idényt tudhat maga mögött, mióta nyáron 60 millió euróért szerződött Madridba az Eintracht Frankfurt csapatától.

Jović első szezonja nem alakult túl fényesen, 24 pályára lépése mellé mindössze két gól társul. A játékos amúgy sem túl rózsás helyzetét tovább bonyolította a karantén megszegésével, amely a labdarúgó- és a kosárlabda-szakosztály minden tagjára vonatkozott. Az Arsenal szurkolótáborának bizonyos rétegei ezért úgy gondolják, hogy a fiatal csatár az angol gárdánál is problémákat okozhat – egy felmérés szerint a fanatikusok 75%-a nem örülne az érkezésének.

Luka Jovic

Campbell és Ferdinand is kételyeket fogalmaz meg

A szigetországi szakértők is fenntartásokkal kezelik a hírt. Az Ágyúsok legendája, Sol Campbell például úgy gondolja, a klubnak nem Jović megszerzésén kellene ügyködnie: „Beleillene az Arsenal játékrendszerébe? Nem hinném. Sok spanyol focit nézek, láttam játszani Jovićot és nem gondolom, hogy illene a klubba. Még Zidane sem tartja sokra.”

Ezzel a gondolattal Rio Ferdinand is egyetértett: „Semmit sem tett még le az asztalra a Real Madridban, de az Eintrachtnál mutatott potenciálja alapján az emberek sokat várnak tőle. Persze más a helyzet, amikor egy játékos egy nagy klubhoz csatlakozik, és éppen ezért nem követheti el az Arsenal ugyanazt a hibát.” Jelen pillanatban tehát úgy tűnik, hogy Angliában sem mindenki rajong Jovićért. Nehéz napok ezek a szerb támadó számára.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK