Real Madrid: Kríziskezelésből jeles

Évekig kritizáltál a királyi gárdát az átigazolási politikája miatt, most úgy tűnik, hogy fordult a kocka. Sok európai klubbal ellentétben a Real Madrid várhatóan nem fog szembenézni komolyabb pénzügyi nehézségekkel a koronavírus ellenére sem.

Míg más klubok túlzó fizetésekben állapodnak meg az egyes átigazolások során, a Real Madrid arra törekszik, hogy megtalálja a középutat a bérek és az átigazolási költségek között. Éppen ez a megközelítés teszi lehetővé a blancók számára azt, hogy a nyáron tovább erősíthessék a keretüket, többek között olyan játékosokkal, mint Erling Håland, vagy éppen Eduardo Camavinga. 

Egy külső cég által elvégzett, június 30-án nyilvánosságra hozott beszámoló szerint a Real Madrid 155 millió eurós forrással rendelkezik. Annak ellenére, hogy ez az összeg a koronavíírus következtében kialakult helyzet miatt nyilvánvalóan csökkenni fog, mégis olyan gazdasági stabilitást biztosíthat az egyesület számára, amely más kluboknál hiányzik.

A királyi gárda vezetősége nem érzi annak szükségességét, hogy átmenetileg csökkentse a fizetéseket. A 430 millió euró – amit a klub a fizetésekre költ – nem haladja meg az egyesület teljes költségvetésének az 50 százalékát. Ez az a javasolt arány, amely egy együttes gazdasági egyensúlyának fenntartásához szükséges az ilyen helyzetekben.

Florentino Pérez

A Barcelona gárdája például a költségvetésének a 80 százalékát fordítja fizetésekre, ami a bérek csökkentését is eredményezte a klubnál.

Az elmúlt 11 évben – Florentino Pérez regnálása alatt – a blancók 320 millió eurós profitra tettek szert. Mindez az okos üzletelésnek köszönhető, különösen igaz ez a transzferekre.

Paul Pogba esete tökéletesen illusztrálja ezt az említett magatartást. A francia világsztár fizetése meghaladta volna Sergio Ramosét, valamint Gareth Bale bérét is, akik az egyesület legjobban kereső labdarúgói. Annak ellenére, hogy Pogba hajlandó lett volna kevesebb fizetésért is Madridba költözni, Florentino végül lefújta az átigazolást.

A klub vezetősége ismét szokásához híven cselekedett, és 46 millió eurót tett félre erre az időszakra. Továbbá a Santiago Bernabéu Stadion névhasználatából is jelentős források állhatnak majd rendelkezésre.

Cristiano Ronaldo távozása, valamint a hatalmas fizetési igényű futballisták leigazolásának elvetése is mind az egyensúly fenntartását volt hivatott szolgálni. Ez történt 2017-ben, Kylian Mbappé esetében is.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK