Kérdéses Ødegaard jövője a koronavírus miatt

Martin Ødegaard Real Sociedadnál töltött időszakának hosszát is befolyásolhatja a koronavírus miatt jelenleg kialakult állapot. A fiatal játékos kölcsönszerződésében szerepel egy olyan megállapodás, ami szerint, ha a Sociedad igényt tart rá, akkor az Anoetában tarthatja a középpályást az elkövetkezendő szezonra is. Azonban minden jel arra utal, hogy Zinédine Zidane az idei nyár folyamán már keretében szeretné tudni Ødegaard-t, bár vannak, akik a fejlődése miatt inkább a Sociedadnál tartanák a középpályást.

A koronavírus miatti krízis az elmúlt időszakban megszokottnál jóval szűkebbre szabja a csapatok tarsolyát. A norvég tinisztár nagyszerű szezont produkál(t) és minden bizonnyal szívesen látnák Madridban, a jelenlegihez hasonló, bizonytalanságokkal teli időszakban. Ezek mellett teljesen ingyen érkezne. Hiába maradt volna szívesen még egy szezont a Real Sociedadnál, most úgy tűnik, a vártnál nehezebb dolga lesz a San Sebastian-i alakulatnak, ha meg szeretné tartani.

martinodegaard200330

Európa szerte, így a LaLigában is minden csapatnak fel kell készülnie a vírus okozta gazdasági válságra. Számos csapat, köztük a Barcelona háza tájáról is hallhattunk már elbocsájtásokat, szerződésbontásokat és a következmények sorának még mindig nincs vége. A Real Madrid oldalán is volt már szó nagytakarításról, illetve új arcok igazolásáról, köztük Ødegaard-ral az élen, aki nem csak hogy ingyen jöhetne, mellé még a liga legjobbjai közé is tartozik.

A Real Sociedad nem tud semmit a Real Madrid terveiről Ødegaard-ral kapcsolatban, és úgy kalkulál, hogy a jelenleg 4 gólnál és 5 gólpassznál járó játékos kitölti a kölcsönszerződése második, opcionális évét is. A két klub közötti kapcsolat meglehetősen jónak mondható, és a baszkok bíznak a Real Madrid vezetőségében. Számolnak Ødegaard-ral a következő szezonra, és úgy vélik, hogy ő is maradna, miután nemrég vásárolt új házat, csak hogy közelebb lehessen San Sebastian központjához.

Azért is hisznek a játékos maradásában, mert Ødegaard egyszer sem adott hangot sem nyilvánosan, sem négyszemközt annak, hogy elképzelései kereszteznék azt, hogy a Sociedadban maradjon 2 évre. Elmondásai szerint azt szeretné, hogy kiegyensúlyozottabb legyen, és ezáltal a lehető legjobb esélyekkel mehessen a Bernabéuba. Nem szeretne visszatérni csak azért, hogy a padot koptassa. Most nem gondol a visszatérésre, de még az is elképzelhető, ha a Real Madrid nagyon ragaszkodik hozzá.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK