Fizikai felkészülés, diéták és pszichológiai segítség a Real Madrid játékosainak

A koronavírus alatt is folyamatos a kapcsolattartás a játékosok és az edzői stáb között, mindenkinek személyre szabott feladatai vannak.

A koronavírus okozta nehézségek miatt a Real Madrid játékosai otthon dolgoznak azért, hogy formában maradjanak. Idáig még egyetlen játékos sem mutatta a koronavírus tüneteit, és mindannyian szorosan tartják a kapcsolatot a klubbal, hogy be tudják tartani a fizikai felkészülésük szabályait, a diétájukat, és szükség esetén pszichológiai segítségért is folyamodhatnak. 

Fizikai felkészülés
A klub erőnléti edzőire hárul a mindennapi munka felelőssége a karantén idején, és Zinédine Zidane helyett Grégory Dupont vezeti a felkészülést. A cél a játékosok erőnlétének a megőrzése a meghatározatlan idejű kényszerpihenő alatt, de az edzői stáb tagjai tisztában vannak azzal, hogy lehetetlen 100%-os állapotban maradni.

Asensio

Dupont rendszeresen frissíti az erre vonatkozó tervet, és a keret minden játékosának személyre szabja azt. „Úgy kell élnetek, mintha a Valdebebasban lennétek” – mondta az edző a játékosoknak. A klub egyelőre elégedett a játékosok hozzáállásával. 

Diéta
A játékosok személyre szabott diétáiért is Dupont a felelős, amelyek segítségével biztosítva van a játékosok megfelelő kalória, protein és vitamin bevitele. A keret minden játékosa rendelkezik testzsírszázalék mérővel az otthonában, amelyet szabályos időközönként használniuk kell, az eredményeket pedig közlik a klubbal. 

A játékosoknak nem kell mérlegre állniuk, de követniük kell az előírt étrendet, mert visszatéréskor muszáj lesz megméretkezniük.

Pszichológiai odafigyelés
A klub egy csapatnyi pszichológust is elérhetővé tett a játékosok számára, hogy segítsenek nekik az érzelmi nehézségekkel, amelyekbe ebben a nehéz időszakban ütközhetnek. 

Idáig még egy játékos sem vette igénybe ezt a szolgáltatást, de a klub mindent megtesz a játékosok mentális egészségének megőrzése érdekében. 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK