A meghamisított matrica, és annak különös története

A MARCA legújabb anekdotájának főszereplője egy olyan futballista, aki nagyon közel állt ahhoz, hogy a blancók játékosa legyen, de végül a Real Madrid és az Atlético Madrid aktuális elnöke közötti nézeteltérések következtében ez sosem valósult meg.

Eugenio Bustigorri volt az egyik legmegbízhatóbb védő abban az időben, amikor nagyon közel állt ahhoz, hogy a Real Madridhoz igazoljon 1988-ban. A játékos öt évet töltött el az Osasunában, teljesítményével pedig olyan csapatok figyelmét is felhívta magára, mint a Real Madrid, vagy az Atlético.

A megállapodás már megszületett az Osasuna, a blancók és Bustigorri között, de mindennek véget vetett egy váratlan konfliktus a Real Madrid elnöke, Ramón Mendoza, és az Atlético Madrid elnöke, Jesús Gil között. A fő ok az úgynevezett Losada-ügy volt.

Gil nem sokkal a történteket megelőzően nevezte ki Javier Clementét a matracosok új vezetőedzőjeként, a szakember Espanyolnál töltött sikeres időszakát követően. Clemente vezetése alatt a katalán csapat egészen az UEFA-kupa döntőjéig menetelt a házi gólgépük, Sebastián Losada segítségével, aki a Real Madridtól érkezett hozzájuk kölcsönbe.

Bustigorri

Az Atléticóhoz való érkezésekor Clemente arra kérte a klubot, hogy igazolják le Losadát a városi riválistól, és minden úgy nézett ki, hogy a támadó a szomszédoknál folytatja pályafutását, mivel hajlandó lett volna aláírni a matracosokhoz. Azonban a blancók elnökével, Mendozával való tárgyalást követően Losada meggondolta magát, és maradt a John Toshack által vezetett Real Madridban. 

Gil rendkívül dühös lett, és nem hagyta annyiban történteket. Úgy döntött, hogy megakadályozza a Real Madridot Bustogorri megszerzésében, és az Atléticóhoz csábítja a védőt. Bustogorri így végül soha nem lépett pályára a Real játékosaként. A baloldali védő mindössze egy idény után távozott az Atléticótól, és visszatért az Osasuna csapatához. 

Losada 1991-ben így is a matracosoknál kötött ki, ám csupán fél évet töltött el ott, mivel az elnökkel való összetűzését követően még az idény közepén távozott a csapattól.

Noha Bustogorri soha nem lett a Real Madrid játékosa, az események emléke kitörölhetetlen marad, méghozzá egy matricás albumnak köszönhetően. Az adott esztendőben az album készítői ráhamisították egy fotóra a játékost a blancók habfehér szerelésében. Az album rendkívül kevés példányban készült, és a cikkben szereplő fotó egy gyűjtő egyik kincse, amiért egyébként bizonyos oldalakon komoly összegeket kérnek.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK