Luis Enrique: Meglepő volt, hogy milyen vezetői képességek és emberi értékek jellemzik Ramost

A spanyol válogatott mestere elmondta, mennyire nagy benyomást tett rá Sergio Ramos, miután átvette a nemzeti csapat irányítását.

Ramos a La Roja csapatkapitányaként a keret fontos tagja maradt az egykori Barcelona edző első időszakában is. 

„Ramosszal nagyon jó viszonyt ápolunk, de ez a játékosaim 99,9%-ára igaz. Sergio a csapatunk kapitánya. Viszont én közvetlenül nem igazán voltam vele kapcsolatban, csupán mások információi és az egymás elleni találkozók jelentettek némi alapot. Amikor találkoztunk, az kellemes meglepetésnek bizonyult; nem ok nélkül tartja a spanyol válogatott történetének szereplési rekordját. Meglepő volt, hogy milyen vezetői képességek és emberi értékek jellemzik.”

200328_ramos

Az EB elhalasztása esélyt biztosíthat egyes játékosok számára, hogy a 23-as keretbe bekerüljenek, és ezt Enrique sem látja másképp.

„Az időpont változása hatással van a fiatalokra, hiszen több lehetőségük van megmutatni magukat. Nagy vágyam, hogy megnyerjük az EB-t, és úgy látom, hogy Spanyolország képes lehet erre. Vannak pozitív hozadékai a halasztásnak, egyrészt több időnk van felkészülni, másrészt az ifjabbak tovább fejlődhetnek.”
 

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK