James Rodríguez: Premier League-re ítélve

2019 nyarán James Rodríguez több olyan ajánlatot is visszautasított, amelyek az angol bajnokságban futballozó csapatoktól érkeztek. A kolumbiai fontolóra sem vette, hogy a szigetországban folytassa a pályafutását, de elképzelhető, hogy a 2020-ban számba kell vennie ezt a lehetőséget.

Összesen három olyan csapat volt Olaszországban és Spanyolországban, amely szerette volna megszerezni James játékjogát: Atlético Madrid, Napoli és Juventus.

Az Arsenal jelenlegi érdeklődése nem új keletű, hiszen a londoniak 2019-ben már ajánlatot tettek a középpályásért, de a játékos akkor arra utasította ügynökét, Jorge Mendest, hogy keressen más lehetőségeket.

A Juventus végül nem tett konkrét ajánlatot, de a Napoli és az Atlético Madrid az átigazolási időszak utolsó pillanatáig próbálkozott a játékos megszerzésével. Carlo Ancelotti kérte Aurelio de Laurentiis-től, hogy végleg igazolja le Jamest, de az olasz klub nem ajánlott annyit, amennyit a Real Madrid várt volna. Így a Napoli abban bízott, hogy egy kölcsönszerződés keretein belül sikerülhet megszerezni a kolumbiait, viszont a két klub ebben sem tudott megegyezni egymással, az ügy előre lendítését pedig az sem segítette, hogy a Napoli elnöke nyilvánosan kritizálta Florentino Pérezt.

James

Diego Simeone is szerette volna Jamest, az Atlético pedig ajánlatot is tett a városi riválisnak, azonban a fájdalmas 7-3-as vereség, amit a blancók elszenvedtek a matracosokkal szemben az előszezonban, odáig vezetett, hogy Florentino Pérez meggondolta magát. Nem akarta tovább erősíteni az Atléticót, és azt a kockázatot sem szerette volna vállalni, hogy egy közvetlen riválishoz enged el egy olyan játékost, aki a közönség köreiben rendkívüli népszerűségnek örvend. 

A körülmények persze mostanra némileg megváltoztak. A Napoli kispadján már nem Carlo Ancelotti ül, az Atléticónak már mások a prioritásai, így a legvalószínűbb célállomás James számára a Premier League.

A Real Madrid középpályása nincs olyan helyzetben, hogy visszautasítson egy jó ajánlatot, az Arsenal továbbra is erősen érdeklődik iránta, így nekik van a legnagyobb esélyük a megszerzésére.

Carlo Ancelotti jelenleg az Everton edzője, de egyelőre nem mutatott érdeklődést a játékos iránt, viszont az egyre biztosabbnak tűnik, hogy James egyetlen kiútja a jelenlegi helyzetéből a Premier League.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK