Íme Thiago Lobo, Vinícius Jr. személyi edzője

Az elismert brazil szakember tavaly óta segíti a fiatal támadót, hogy az egész idény során formában tudjon maradni.

A napokban Vinícius több képet is posztolt a közösségi oldalára arról, hogy a Madrid külvárosában lévő otthonában gyakorlatokat végez az edzőteremben. Miközben a Real Madrid kerete karanténban van, olybá tűnik, hogy a fiatal brazil kicsattanó fizikai formában van. Ez többek között személyi edzőjének, Thiago Lobónak is köszönhető, aki Brazília egyik legelismertebb szakembere.

Thiago Lobo a Santosból az Interbe, majd Madridba
Lobo a Santos utánpótlás részlegénél kezdte meg a munkát, még 2002-ben. Egészen 2016-ig maradt a Vila Belmiróban, amikor is úgy döntött, hogy Európában folytatja karrierjét, követve Gabriel Barbosát, vagyis Gabigolt, aki akkortájt szerződött az Inter Milanba. „Nem a pénzért csinálom, ez egy új szakmai lehetőség számomra, ráadásul lehetőségem lesz felügyelni egy játékos egészségi állapotát, ami a jövőben megnyithat számomra néhány kaput” – magyarázta akkor. Lobo módszerének egyik alapja, hogy folyamatosan szoros együttműködésben dolgozik a játékosokkal, teljes megegyezésben az edzői stábbal azzal kapcsolatban, hogy a játékosnak mennyi extra edzésre van szüksége a szabadidejében. Az edzésterv, amit Lobo Viníciusnak dolgozott ki, igazodik ahhoz a munkához, amit a játékos a csapattársaival végez Valdebebasban.

Vini

Lobo családapa. Feleségével, Ariadnével két kislányuk van, Duda és Malú. A szakember azóta él Vinícius mellett, hogy a játékos Madridba költözött. Az érkezését nem sokkal azelőtt hagyták jóvá, hogy a brazil támadó súlyos sérülést szenvedett az Ajax elleni BL-mérkőzésen, tavaly márciusban. A játékos és ügynökei úgy érezték, hogy segítségre van szüksége ahhoz, hogy fizikálisan felépítse magát arra az igénybevételre, amit az európai futball jelent. A választásuk Lobóra esett, aki Brazíliában nagy tiszteletnek örvend, rendelkezik európai tapasztalattal, de remekül ért az erőnléti, aerobic és anaerobic edzésmódszerekhez. Ő volt az ideális jelölt, és elfogadta a felkérést.

Munka a koronavírus idején
Első feladata az volt, hogy végigvezesse Viníciust a sérülését követő rehabilitációs szakaszon. Apró lépésekben felfejlesztette a támadó fizikumát, izomtömeget építettek fel, de anélkül, hogy ez hatással lett volna sebességére, ami az egyik nagy erőssége. A futball most kivár, de Vinícius továbbra sem tétlenkedik, és biztosítja, hogy remek formában maradjon – Thiago Lobo segítségével.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK