Huntelaar: Áruló után kutatva

A MARCA régi történeteket felelevenítő sorozatának legújabb részében Huntelaar egy különös esete a téma.

Klaas Jan-Huntelaar 2009 január 4-én debütált először a Real Madridban, egy Villarreal elleni mérkőzésen. Ezt követően közel egy hónapot kellett várnia a következő lehetőségre. Miután másodszor lépett pályára kezdőként, ezúttal a Sporting Gijón ellen, megjelent egy cikk az AS hasábjain, amihez egy címlapon hozott idézet is társult: „Huntelaar: El akarom hagyni a Real Madridot”. Ez a címlap komoly meglepetést okozott a játékosnak.

Soha nem adott interjút ennek az újságnak, és soha nem találkozott az újságíróval, aki a sztorit papírra vetette. Kiderült, hogy a történet egy olyan találkozóról szólt, ami Huntelaar és a barátai között esett meg, és az egyik barátjától származtak ezek a bizonyos szavak.

Huntelaar

„Ha így folytatom, távozok” – mondta Huntelaar viccesen egy baráti találkozó alkalmával, miután első öt mérkőzésén csak 151 játékperc jutott neki. Kiderült, hogy ez a találkozó egy vacsora volt, amelyen holland csapattársaival találkozott. Ott volt Arjen Robben, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder és Royston Drenthe. Ruud van Nistelrooy nem volt jelen, mivel épp térdműtéten esett át.

„Valaki elárult engem, és nem tudom, hogy miért” –  mondta Huntelaar, miközben a négy csapattársát gyanúsította meg azzal, hogy valaki közülük beszélt az újságírónak.

Két héttel az eset után Huntelaar remekül teljesített, és gólokat lőtt, majd adott egy interjút a MARCA-nak.

„Sosem adom fel” – mondta ekkor, még mindig elárulva és megbántva érezve magát.

Egy gelsenkircheni út alkalmával volt szerencsém beszélgetni Huntelaarral, amikor már a Schalke játékosa volt. Rákérdezett nálam az esetre.

„Juan, szerinted ki volt a tettes?” – kérdezte tőlem.

„Azon a vacsorán csak Robben, Sneijder, Van der Vaart, Drenthe és én voltunk jelen. És miért tette? Ez csak egy ártatlan mondat volt egy baráti beszélgetésen, ami előfordul, ha kicsit ideges vagy. Mondasz dolgokat. De hat évre írtam alá, nem akartam elmenni csupán egyetlen gyenge hónap után.”

„A legrosszabb viszont az volt, hogy este nyolckor vacsoráztunk, a cikk pedig már másnap reggel megjelent.”

Huntelaar

Huntelaar végül soha nem tudta meg biztosan, hogy ki volt az áruló, de volt egy erős gyanúja. Nekem el is árulta, hogy kire gondol.

„Szerintem tévedsz!” – válaszoltam neki.

Huntelaar tudta, hogy ki az, aki biztosan nem tenne ilyet, és leszűkítette a kört két főre.

„Nem tudom elhinni, hogy ő volt” – mondta. És csak ennyit mesélhetek erről.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK