Cicinho: Kulisszatitkok a Real Madrid öltözőjéből

Cicinhót szókimondó embernek ismerhettük meg, különösen, ha a Real Madridnál eltöltött időszakáról van szó. Most arról mesélt, milyen sora volt a csapat öltözőjében, illetve érintett egyéb, számára kellemetlen témákat is a különböző függőségei kapcsán.

Problémák az öltözőben

Cicinho soha nem félt részleteket elárulni korábbi csapattársairól, illetve az előző klubjainál meglévő légkörről. 

„Amikor Roberto Carlos távozott, kezdő voltam. Ramos elsősorban belső védőt játszott, és csak néha volt jobbhátvéd, Salgado pedig csak a harmadik számú jobb oldali védő volt. Ezt követően Casillas lemondott a csapatkapitány-helyettesi pozíciójáról, így Salgado ismét több szerepet kapott.” 

„Guti, Salgado, Helguera, Casillas, és Raúl voltak az egyes csoportok vezetői. Olyan csoportokról beszélünk, melynek tagjai követték a vezetőiket.” 

„Egyszer Ronaldónak volt egy rosszabb mérkőzése, az újságok pedig rögtön meg is írták, hogy Raúl jobb játékos, mint Ronaldo. Az igazság viszont az, hogy Raúlnak háromszor újra kellett volna születnie ahhoz, hogy megpróbáljon úgy játszani, mint Ronaldo.” 

„Salgado mindenkit üdvözölt az öltözőben, amikor megérkezett, de engem figyelmen kívül hagyott. Ezért úgy tettem, mint aki éppen a cipőjét köti be.” 

Problémák a pénzzel

Amikor Cicinho megérkezett Madridba, a fizetése hirtelen megnőtt a korábbi időkhöz képest. Ez nem feltétlenül volt jó dolog. 

„Elpazaroltam 25 000 eurót David Beckham boltjában. Nem volt egy kellemes élmény számomra. Három ruhadarabot vettem, majd amikor megkérdeztem az eladót, hogy mivel tartozom, közölte velem az összeget. Nem volt jó üzlet, talán ha háromszor viseltem őket.” 

Függőségek

Pályafutása legnagyobb részében Cicinho ivott és cigizett. Voltak éjszakák, amikor teljesen kiütötte magát.

„13 vagy 14 évesen kezdtem el inni, amikor elhagytam Ribeirao Pretót, és a Botafogo csapatához igazoltam. Azt mondták, a sör jó dolog, én pedig inni kezdtem. Minden az első korttyal kezdődött, és nem is hagytam abba az ivást egészen 30 éves koromig. Ez majdnem 20 évet jelent. Minél rosszabbra fordult a helyzetem, annál többet ittam. Nem voltam képes megállni egy vagy két ital után, addig kellett innom, amíg teljesen ki nem ütöttem magam.” 

„Egyszer megjelent előttem Jézus, miután megittam 18 calpirinhát (Brazília nemzeti itala) és 14 üveges sört.” 

„Ami a dohányzást illeti, 11 évig cigarettáztam, 1999-től egészen 2010-ig. Csak akkor gyújtottam rá, amikor ittam, de ha ittam, az az egész napot jelentette.” 

Kiút, új élet

Cicinho feleségének köszönheti, hogy nem indult el végleg a rossz irányba. Immár pedig ő is azokon az embereken próbál segíteni, akik olyan helyzetben vannak, mint amit maga is megtapasztalt korábban. 

„A feleségem bátorított, hogy ismerjem meg azokat az elveket, amelyek igazodnak Isten igéjéhez. Ekkoriban tértem át a jó útra. Most már életemnek azon szakaszához értem, amikor tanúbizonyságot teszek az általam képviselt értékekről, és igyekszem segíteni az embereknek, hogy ne kerüljenek rá arra az útra, amelyen én is jártam egykor.” 

„Több, mint nyolc éve már, hogy nincsenek problémáim az alkohollal és a dohányzással. Nem hagyom cserben a feleségemet, az Isten által elvártak szerint élem az életemet.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK