A Bernabéu egészségügyi ellátóközponttá alakul

A MARCA cikkéből kiderül, hogy a Real Madrid közössége miképpen támogatja a koronavírus elleni harcot. A Bernabéu Stadionban a labdák és a gólok szerepét átveszik az orvosi eszközök, valamint az egészségügyi adományok.

Jelen pillanatban a Real Madrid egyesülete nem tud a futballra koncentrálni, továbbá a csodálatos Santiago Bernabéu Stadiont sem tudja felhasználni sportcélokra. Ennek ellenére a királyi gárda egészségügyi ellátó központtá alakította át a stadiont annak érdekében, hogy segíthessék a koronavírus elleni küzdelmet.

A blancók és a Legfelsőbb Sporttanács megállapodásra jutottak abban, hogy nagyobb számú egészségügyi ellátmányt tároljanak egy helyszínen, így segítve a szakemberek munkáját az eszközök elérhetőségének megkönnyítésében.

„A Real Madrid együttműködésben a Legfelsőbb Sporttanáccsal elindított egy projektet Madridban, melynek célja a stratégiai fontosságú egészségügyi ellátmány szállításának és elosztásának megoldása.” – olvasható a klub közleményében.

„Köszönhetően a két intézmény közötti együttműködésnek, a Santiago Bernabéu egy átalakított helyszínné változik. Az egészségügyi ellátáshoz szükséges adományok tárolását fogjuk megoldani, így támogatva a járvány elleni harcot.”

Snatiago Bernabéu stadion

A terv részletei: minden orvosi eszköz a spanyol egészségügyi intézményekbe kerül kiszállításra az állami szervek felügyelete alatt. A remények szerint ezeknek a kiemelt fontosságú anyagoknak az egy helyen történő tárolása nagyban növelni fogja a szállítmányozás hatékonyságát.

A Real Madrid különböző sportcégekkel is együttműködik azzal a szándékkal, hogy adományokat juttathassanak el az ország pénzügyi központjába, valamint az Egészségügyi Minisztériumba.

Az együttműködés nem sokkal azután vált valósággá, hogy a Real Madrid bejelentette, a klub hatalmas adománnyal támogatja a vírus leküzdését szolgáló harcot.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK