Benzema, a Real Madrid magányos farkasa

A Real Madrid támadószekciójában éles határvonal húzódik a Ronaldo távozása előtti és utáni időszak között. A portugál csillag 2018 nyarán igazolt Torinóba, a számok pedig azóta egyértelműbbek nem is lehetnének.

A klub házi gólkirálya Karim Benzema volt a mostani és az ezt megelőző szezonban, egész mutatós számokat produkálva, azonban egy csapattársa sem akadt, aki a segítségére lett volna a gólok termelését illetően. A franciának így nem adatott meg az, ami anno Ronaldónak igen. A Real Madrid legendája mind a kilenc madridi szezonjában a klub házi gólkirálya volt, azonban minden egyes idényben volt egy csapattársa, aki a 20 gólos határt el tudta érni. Ebből maga Benzema volt az, aki hat szezonban termelt legalább ennyit, mellette Higuaín, Bale és Morata voltak azok, akik egyszer-egyszer be tudtak rámolni legalább 20 találatot a közösbe.

200329_benzema

Cristiano távozása óta azonban senki nem akadt, aki le tudná venni Benzema válláról a terhek egy részét. Elsődlegesen talán Bale-től lehetett volna ezt elvárni, ám a walesi a legutóbbi két szezonban összesen 17 gólra volt képes. Ezzel a vizsgált időszakban csak harmadik helyezett házon belül, Sergio Ramos ugyanis 18 gólra volt képes ezeken a mérkőzéseken. Benzema nehéz örökséget kapott, de portugál társa távozása óta 49 gólt szorgoskodott össze, ami csupán 3 egységgel kevesebb, mint amennyiszer Ronaldo a Juventusban betalált. Ha körülnézünk Európában, azt láthatjuk, hogy Messi, Lewandowski és Mbappé is több gólt szereztek mindkettejüknél, de mindannyiuknak voltak olyan csapattársaik, akik sok gólt termeltek. Benzemának azonban nem, aki így magányos farkasként szerezte a találatokat. Ha csupán a bajnokikat nézzük, ott is kimagaslik a francia. Ronaldo távozása óta 35 gólt szerzett a ligában, mögötte Ramos 11-szer, Bale 10-szer mattolta az ellenfeleket. Ha pedig csupán az aktuális idény számait nézzük, ott is változatlan a helyzet. Karim 19 találattal vezet, mögötte Ramos és Rodrygo állnak 7-7 góllal.
 

Forrás: marca.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK