Öt ok, amiért a Real Madridnak le kellene igazolnia Mbappét

A Real Madridnál Cristiano Ronaldo 2018-as távozása óta hiányzik egy meghatározó sztár, egy pályán és azon kívüli referenciapont. A 2020-as átigazolási időszakhoz közeledve a MARCA összegyűjtött öt indokot arra vonatkozóan, hogy miért kellene a Real Madridnak Kylian Mbappét leigazolnia.

Håland leigazolása mellett már összegyűjtötte az érveket a MARCA, íme azok az érvek, amik Mbappé mellett szólnak.

1. A játékos álma válna valóra
Az egyik ok az, hogy Mbappé mindig is szerette volna valóra váltani álmát, hogy a Real Madridban játsszon. Ennek már többször egyértelmű jelét is adta, így a klub ezt nem hagyhatja figyelmen kívül.

2. Nem hosszabbított a PSG-vel
A Bernabéu vezetői folyamatosan figyelik az események alakulását Mbappé párizsi szerződését illetően. A játékos eddig még nem akart aláírni egy hosszabbítást, 2020 nyara pedig kulcsfontosságú lehet ebből a szempontból, hiszen ha még addig is ugyanez lesz a helyzet, úgy a párizsiaknak muszáj lesz megkezdeniük a tárgyalásokat az érdeklődőkkel, a Real Madrid pedig jó tárgyalási pozícióban lesz.

Mbappé

3. Világsztár
A Real Madrid először mindig a sportteljesítményt veszi figyelembe egy játékosnál, de hazugság lenne azt mondani, hogy a reklámértékkel nem számolnak.

A sportvilág hamarosan el fog veszíteni két olyan sztárt, mint Lionel Messi és Cristiano Ronaldo, Mbappé pedig a lehető legjobb úton halad, hogy átvegye a stafétát az említett párostól, és ott legyen a rivaldafényben, ha nincs már most is ott.

4. Imádja Zidane-t
Ha továbbra is a francia lesz a Real Madrid edzője, annak rendkívül fontos szerepe lehet Mbappé meggyőzésében. Mbappé bálványozza Zidane-t, aki képes lehet kihozni belőle a legjobbat.

5. Nem egy tipikus 9-es, de szállítja a gólokat
A francia teljesen más karakter, mint Håland, neki szüksége van területre ahhoz, hogy kiaknázza a képességeit, nem középcsatár.

Ennek ellenére is nagy gólmennyiséget garantál, az aktuális idényben például 30-nál jár.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK