Öt ok, amiért a Real Madridnak le kellene igazolnia Hålandot

Az már egy jó ideje kristálytiszta, hogy a Real Madridnak igazolnia kell egy olyan támadót, aki egy egész korszakokat képes meghatározni. Egy olyan játékost, aki ott tud lenni a közeljövő igazán kiemelkedő nevei között. Erre pedig a legjobb választás nem más, mint Erling Håland.

1. Håland egy gólgép
Majdnem lehetetlen olyan játékost felidézni, aki úgy tört be az elit futball világába, ahogy azt Håland tette. Negyven gól szerepel a neve mellett, felosztva a Red Bull Salzburg és a Borussia Dortmund csapatai között. Az U-20-as világbajnokságon egy meccsen képes volt kilenc gólt szerezni. Ő egy ragadozó, akinek a vadászterülete a tizenhatoson belül van – ilyen játékosa pedig jelenleg nincs a Realnak. 

2. Fiatal és sikeréhes
Håland mindössze 19 éves, de az általa nyújtott teljesítmény teljesen fenomenális. Amellett, hogy nagyon fiatal, rendkívül sikeréhes játékos is. Ezt Németországban is megmutatta, ahol érkezése után egyből magáévá tette a támadó pozíciót.

Haaland

3. Ésszerű áron lehetne megvenni
Mbappétól eltérően a norvég fiatalért teljesen ésszerű árat kérnek jelenleg a piacon. A Dortmund abban a tudatban igazolta le, hogy tárgyalniuk kell róla, ha Európa egyik elit klubja bejelentkezik érte. 

Jelenleg is aktív szerződése alapján a kivásárlási ára 75 millió euró, egy összeg, amelyet a Real Madrid gondolkodás nélkül elő tudna teremteni. Leigazolása emiatt jóval könnyebbnek tűnik Mbappé megszerzésénél. 

4. Már 10 találatnál jár a Bajnokok Ligájában
Sokan csak legyintettek Håland gólszerző képességei láttán, amikor még Ausztriában játszott, de minden kételkedő hangra rácáfolt azzal, hogy már 10 gólt szerzett Európa elit sorozatában. 

A jelenlegi idény során csupán Robert Lewandowskinak sikerült nála többször betalálni a Bajnokok Ligájában, így Håland olyan játékosokat előz meg ebben a tekintetben, mint Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar és Mbappé. Ezzel megmutatta, hogy ilyen fiatalon is képes sikeres lenni a legnagyobb színtéren.

5. Tudna játszani Mbappé mellett is
Håland leigazolása egy jóval könnyebb feladat, mint Mbappét a spanyol fővárosba hozni, de a két játékos tudna együtt is játszani. 

A Real Madrid egy félelmetes támadó felállást tudna építeni mindkettőjük leigazolásával, tekintettel arra, hogy a franciának akkor megy a legjobban, ha van egy középen játszó gólszerző játékos, aki kisegítheti.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK