A klub nyári nagytakarítást tervez – megvannak a lehetséges távozók?

A Real Madrid komoly átalakításokat tervez, ami azt jelenti, hogy öt futballista végleg, többen pedig kölcsönbe távozhatnak, ezzel utat nyitva Achraf, Ødegaard és további új igazolások előtt.

Mielőtt azonban bárki érkezne, valakinek távoznia kell. Ez lehet a Real Madrid üzenete a nyári átigazolási szezont megelőzően. A dátumok persze még nincsenek letisztázva, hiszen nem tudhatjuk, hogy pontosan mikor is ér véget az idény. A klub problémája, hogy túl sok játékos van az első keretben, pontosan 25 futballista (Rodrygóval együtt). És persze ott van a frissen igazolt Reinier is, illetve további 11 labdarúgó, akik jelenleg kölcsönben vannak, de nyáron már újra a klub keretéhez tartozhatnak (Achraf, Ødegaard, Ceballos, Reguilón, Odriozola, Kubo, Vallejo, Mayoral, Lunin, Óscar, Luca Zidane).

A Real Madrid vezetőségének komoly fejfájást okozhat, hogy a jelenlegi keretből számos játékosnak távoznia kell a nyáron. Minimum 4 vagy 5 emberről beszélhetünk. Persze a kölcsönjátékosok között is több csoportot különböztethetünk meg. Vannak akik nagy valószínűséggel csatlakoznak az első kerethez (Achraf, Ødegaard), mások jövője még kétséges jelen állás szerint (Reguilón, Ceballos), míg a többiekre minden bizonnyal újabb kölcsön, vagy eligazolás vár, a klub pedig továbbra is elsősorban a fiatalok igazolására koncentrálhat.

200328_bale_mariano_james

Nagy eséllyel távozhat a nyáron megfelelő ajánlat esetén James, Bale, Lucas és Mariano, és szintén bizonytalan helyzetben van a folytatást illetően Nacho, Marcelo, Modrić és Brahim. Az utóbbi csoportból az első három játékos távozása esetén nem valószínű a visszatérés, ha elhagyják Madridot, Brahim ügyében azonban valószínűbb lehet egy kölcsön, esetleg átigazolás esetén egy visszavásárlási opciós szerződés. 

A madridi bevásárlólistán tehát ott szerepelhet Achraf és Ødegaard visszatérőként, illetve egy középső középpályás is. A vezetőség kiszemeltje Fabián, de Zidane nem biztos, hogy elengedte a Pogba-vonalat. Egy csatár igazolása is napirenden van, ebben az esetben Håland lehetne az érkező a posztra. Ennek fényében Jović jövője is kétségessé válhat a klubnál, aki egyelőre nem kapott túl sok játékpercet a szezonban. Az biztos, hogy mozgalmas nyár elé nézhetünk…

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK