Karembeu: Amikor Sanz felhívott, hogy igazoljak a Real Madridba, azt hittem, viccel

Christian Karembeu, a Real Madrid korábbi játékosa is kifejezte szomorúságát a nemrégiben elhunyt Lorenzo Sanz halálával kapcsolatban. A klub korábbi elnöke élete 76. évében, március 21-én távozott az élők sorából, a koronavírus fertőzés következtében.

Karembeu is azon játékosok közé tartozott, akik a korábbi elnök regnálása alatt érkeztek a Bernabéuba, ő 1997-ben tette át székhelyét a spanyol fővárosba. Visszaemlékezésében elmondta, hogy második apjaként tekintett Lorenzo Sanzra. Mielőtt a blancókhoz igazolt, érdeklődött iránta a Barcelona is.

„1996-ban ott voltam az Európa-bajnokságon a francia válogatottal. Aztán egyszer csak váratlanul felhívott az edzőm, Aime Jacquet. Szólt, hogy azonnal menjek a szobájába, de mást nem mondott. Átszaladtam, nem tudtam, hogy mit szeretne mondani. Azt hittem, hogy valami olyasmiről lesz szó, hogy kezdő leszek a következő meccsen. Vagy valami hasonló.”  – emlékezett vissza a francia.

Karembeu és Lorenzo Sanz

„De aztán amikor odaértem, az edző azt mondta, hogy engem keresnek, majd átadta a telefonját. Lorenzo Sanz volt a vonal másik végén, a Real Madrid elnöke, aki le akart igazolni. Nem hittem el. Először azt hittem, hogy ez valami vicc. Azonnal igent mondtam. És betartottam a szavam. Mindig tartottam magam ahhoz, amit megígértem, ilyen ember vagyok.”

„Ő egy igazi úriember volt, aki mindig, minden körülmények között támogatott engem. Hat kemény hónapot töltöttem el a Sampdoriánál játék nélkül, az elnök pedig bátorított engem, megnyugtatott a szavaival: ’Christian, fiam, ne aggódj, valóra fogod váltani az álmodat, és a Real Madridban fogsz játszani.’”

„Mr. Capello Olaszországból igazolt játékosokat – Panucci, Roberto Carlos, Seedorf… Nagyszerű csapat formálódott. 32 év várakozás után meg akarta nyerni a BEK-et. Olyan csapatot állított össze, amely a hatszoros európai kupagyőztes Real Madrid és az új, általunk megformált együttes közötti összekötő kapocs volt, aztán nem sokkal később megnyertük a Bajnokok Ligáját Mijatović góljának köszönhetően a Juventus ellen.”

Karembeu

„Nagy ölelést küldök a Real Madrid szurkolóinak. Most egy kemény időszakon megyünk keresztül. Szeretnék megemlékezni Lorenzo Sanz családjáról is, akikkel még emlékszem, hogy milyen boldogan szálltunk le a repülőről, kezünkben a Hetedik BL-serleggel, és hogyan mentünk végig a városon, miközben több ezer ember volt az utcákon. Csodálatos, felejthetetlen pillanat volt számomra.”

Karembeu egyébként többek között megnyerte a francia válogatottal a világbajnokságot, az Európa-bajnokságot, a konföderációs kupát, de a Real Madriddal kétszeres BL-győztesnek is mondhatja magát.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK