Berbatov: Jović tökéletesen passzolna az angol bajnokságba

Dimitar Berbatov, aki játékosként megfordult a Manchester United és a Tottenham együttesénél is, Luka Jović helyzetét elemezte legutóbbi blogbejegyzésében.

Luka Jović még mindig egy rendkívül fiatal futballista, és nagyszerű idénye volt az Eintracht Frankfurt játékosaként, amivel kiérdemelte, hogy a Real Madridba mehessen. Jelenleg nem úgy alakulnak a dolgai, ahogy szeretné, de ne felejtsük el, hogy ott van a sorban előtte Karim Benzema. Számomra Benzema a futballvilág egyik leginkább alulértékelt játékosa. Rengeteg gólt szerez, és legtöbbször nem kapja meg azt az elismerést, amit megérdemel.

Jovićnak nagyon nehéz dolga van, hiszen át kell verekednie magát a francián, de amikor Zidane megadja neki az újabb lehetőséget, amit remélem, hogy meg fog ragadni, akkor gólokat fog szerezni, és megmutatja, hogy mit vitt véghez Németországban. Ha mégsem sikerül neki, akkor két lehetősége lesz. Türelmes lesz, és keményen dolgozik tovább, vagy elmegy Angliába, vagy egy olyan helyre, ahol játszani tud.

Jovic

Ahogy én, ő is a Balkán szülötte, és mi néha a kelleténél jobban élvezzük az életet, úgyhogy remélem, hogy sikeres lesz, és a Real Madridba való átigazolása nem szállt túlságosan a fejébe, mivel az veszélyes lehet. Fegyelmezettnek kell lennie.

Én is voltam a helyzetében még a Bayer Leverkusen játékosaként, ugyanennyi idős voltam, és előttem volt Ulf Kirsten, akit a Leverkusennél istenként tiszteltek, ő volt a történelem egyik legjobb német csatára.

Akkor azt gondoltam, hogy „mi a fa*zért nem játszom, megérdemlem a játéklehetőséget, játszani akarok”. Sok butaság jár ilyenkor az ember fejében, hiszen még fiatal, és azt gondolja, hogy mindent tud, de egy kis türelemmel, kemény munkával és a megfelelő emberekkel körülvéve, akik elmondják az igazságot a helyzetéről, előbbre juthat. De ha azonnal játszani akarsz, akkor válaszd azt, hogy kölcsönbe távozol, vagy találsz egy klubot, ahol többet játszhatsz, és amelyik megengedhet magának téged. Ha Jović most ebben a helyzetben van, akkor el tudom képzelni róla, hogy számos Premier League-klub hasznos tagjává tudna válni.

Forrás: Betfair
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK