3 lehetséges opció a bajnokság befejezésére

A LaLiga és a spanyol szövetség folyamatosan azon dolgozik, hogy enyhítsék a kialakult helyzet spanyol futballra gyakorolt hatását.

A két szervezet célja az, hogy a lehető legkorábban folytassák a sorozatot, ezért a klubokat is arra utasították, hogy álljanak készen arra az esetre, ha az idény folytatódna.

Három lehetséges forgatókönyvet dolgoztak ki a 2019/2020-as idény befejezését illetően.

Első opció: Folytatás májusban
Ez a legoptimistább elképzelés, amely szerint május közepén folytatódhat a bajnokság, ami így június 30-ig, vagy július 15-ig is elhúzódhat.

LaLiga

Ez azt jelentené, hogy minden csapatnak három naponta kellene játszania, a találkozókra pedig attól függetlenül sor kerülne, hogy van-e közönség a stadionokban, vagy nincs. Ha az idényt zárt kapuk mögött kell befejezni, akkor úgy fogják megtenni. A június 30-án lejáró szerződések ügyében a FIFA fogja meghozni a végső döntést.

Második opció: Folytatás nyáron
Mivel a 2020-as Európa-bajnokság már biztosan nem kerül megrendezésre, ez is egy járható útnak tekinthető, azonban ez már érinti a következő idényt is. Ez az opció azt jelentené, hogy a bajnokság augusztusig vagy szeptemberig tartana.

Harmadik opció: Folytatás szeptemberben
Ez a legradikálisabb lépés, azonban ahogy haladunk előre az időben, ez tűnik a legreálisabbnak. Ez azt jelentené, hogy a 2020/2021-es idény teljesen eltolódna és átszervezésre kerülne.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…