Hazard: A második szezonom alapján fognak megítélni

Az első szezonja nem úgy sikerült, ahogyan tervezte, de úgy érzi, nem csak rossz dolgok történtek vele az átigazolása óta. Ez a szezon a beilleszkedésről szólt számára. Eden Hazard a bemutatkozó idényéről.

Első alkalommal szólalt meg Eden Hazard, mióta kés alá feküdt Dallasban, hogy helyrehozzák a Levante ellen még február 22-én megsérült bokáját. Az operációt követően két-három hónapos kihagyással számoltak az orvosok. A Real Madrid játékosa az eredeti tervek szerint már nem térhetett volna vissza ebben a szezonban, de a koronavírus által okozott járványhelyzet következtében a sorozatokat felfüggesztették, így elképzelhető, hogy a belga sztárt még ebben a szezonban láthatjuk klubszínekben is. 

A 29 éves klasszis – csapattársaihoz hasonlóan – házi karanténban van Madridban, miután visszatért az Egyesült Államokból, és eredeti célja az volt, hogy képviselhesse hazáját, Belgiumot a 2020-as Európa-bajnokságon. A seregszemlét azonban elhalasztották a globálisan fenyegető világjárvány miatt. 

Hazard egy belga rádiónak adott interjújában beszélt az Európa-bajnokságról, első szezonjáról a Real Madridban, illetve a koronavírusról is esett szó. 

Sérülés

„Jól vagyok. Nem járok el otthonról, figyelek magamra. Folyamatos a rehabilitációm a műtétet követően, az utolsó varratokat az elmúlt héten szedték ki. Most már egy kicsit keményebben dolgozhatok. Ismét tudok rendesen járni, úgyhogy minden a legnagyobb rendben halad.”

Európa-bajnokság

„Reméltem, hogy rendbe jövök az Európa-bajnokságra, úgyhogy egy kicsit csalódott vagyok, hogy végül elhalasztották. Úgy terveztem, hogy játszani fogok, az operáció óta máris eltelt néhány hét. Mindannyian egy évvel öregebbek leszünk 2021-ben, amiért kár, de így időt nyerek arra, hogy formába lendülhessek. A szurkolóknak is bizonyosan nagyon nehéz időszak ez, ugyanis minden nyáron válogatott tornákat akarnak nézni a tv-ben, vagy akár a helyszínen. Ugyanakkor úgy vélem, vannak prioritások az életben, melynek következtében ezt a rendezvényt el kellett halasztani. Végülis a labdarúgók is csak ugyanolyanok, mint a többi ember. Megvár bennünket ez a torna jövőre is.”

Real Madrid

„Az első szezonjom eddig nem úgy sikerült, ahogyan terveztem, de úgy érzem, nem csak rossz dolgok történtek velem az átigazolása óta. Ez a szezon a beilleszkedésről szól számomra. A második idényem alapján fognak megítélni. Nagyszerű játékosok sora van a klubnál, sok új embert ismerhettem meg. Nagyszerű tapasztalatok ezek nekem. Még mindig négy év van hátra a szerződésemből, és remélem, formába lendülök. Ez csak rajtam múlik. Nem tudom, mikor léphetünk pályára legközelebb. Beszéltem tegnap erről Zidane-nal, de ő sem tudja erre a választ. Egyszerűen csak meg kell próbálnunk a lehető legjobb állapotban maradni. Nem tudom, hogy a bajnokságot folytatjuk-e, de ezt reméljük, és azt, hogy jól végződik ez a szezon a számunkra. Ha pedig nem lehet majd befejezni, akkor pedig ezt kell elfogadnunk.”

Koronavírus

„Nem fogom azt mondani, hogy nem kaphatom el. Otthon vagyunk, nem hagyhatjuk el a házat, nem láthatjuk egymást… Egy kicsit aggódom, ahogyan mindenki más is. Nem akarok senkit sem megfertőzni. De jobban aggódom azokért, akiknek nincs senkijük, aki ellátná őket, nekik sokkal több problémájuk van.” 
 

Forrás: as.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK