A Real Madrid és Achraf Hakimi esete

A királyi gárda elégedett a hátvéd dortmundi teljesítményével és szeretné habfehér mezben látni, de vigyázniuk kell, hiszen a játékosnak az állandó játéklehetőség a legfontosabb.

Elég a számokat megnéznünk, hogy lássuk, Achraf Hakimi mekkora erősítést jelent a Dortmund számára kétéves kölcsönjátékának első éve alatt: a szélsőhátvéd eddig 5249 percet töltött pályán 65 mérkőzésen, 10 gólt szerzett és 17 gólpasszt osztott ki, ráadásul a magasba emelhette a Német Szuperkupát is.

Achraf letette a névjegyét Németországban

Nem csak ilyen téren nevezhető sikeresnek a vendégszereplés: a fiatal játékosra remek hatással van a dortmundi környezet, látványosan sokat fejlődött. Négy poszton is számolnak vele négy-, illetve ötvédős rendszerben egyaránt, és láthatóan elsimultak azok a durva „élek”, amelyek a 2017-18-as szezonban, az egyetlen madridi idényében mutatkoztak.

21 éves korára kinőtte eddigi hibáit és elsőrangú futballistává vált.

Látva kiváló teljesítményét, melyet Dortmundban nyújtott, a Real Madrid gőzerővel dolgozik azon, hogy a következő kiírásban ismét Spanyolországban rúgja a bőrt a marokkói. Azonban ez a vágy kétségeket is hordoz magában. A Bernabéuban gondolni kell arra is, hogy Hakimi egy percet sem vesztegethet a jelenlegi fejlődését tekintve – márpedig ez megtörténhet a spanyol fővárosban, hiszen Dani Carvajallal kell megküzdenie a játékpercekért.

Hakimi állandó lehetőségre vágyik – de Carvajallal is számolnia kell

A Real Madrid vezetőedzője, Zinédine Zidane remek kapcsolatot ápol a fiatal hátvéddel, 2017-ben ő győzte meg a maradásról is annak ellenére, hogy játékos már majdnem aláírta egyéves kölcsönszerződését az Alavés csapatával. Azt azonban nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy jelenleg Dani Carvajal az első számú választás a jobbhátvéd pozícióját tekintve. Ez a tény vezetett ahhoz, hogy a 2018-ban 30 millió euróért megvásárolt Álvaro Odriozola januárban a Bayern München együtteséhez került kölcsönben.

Egy, az AS-nek adott interjújában Achraf egyértelművé tette álláspontját: „Nem fogok hazudni, természetesen ott akarok sikeres lenni [a Real Madridban]. Madridban nőttem fel, ez a klub az otthonom és ennél a klubnál szeretnék tovább fejlődni, azonban, ha ez nem történik meg, akkor máshol keresem majd a sikerhez vezető utat.” Amikor dortmundi szerződése lejár, a királyi gárda azzal a tudattal ül le vele tárgyalni, hogy a játékos prioritása az állandó játéklehetőség.

A Dortmund szívesen látná továbbra is soraiban az ifjú titánt – átmenetileg vagy végérvényesen is – az utóbbi időben azonban a vezetőség egyre pesszimistább az esélyeket illetően. Tisztában vannak azzal, hogy a játékost több nagy klub is figyeli Angliából és Olaszországból, akikkel ők nem versenyezhetnek.

A madridi szerződés sem tart örökké…

Van egy másik tényező is, amely szerepet játszik majd a Reallal való tárgyalások során: Hakimi szerződése 2021 nyarán lejár a klubbal. Három lehetséges megoldás van:

a)    Zidane meggyőzi arról, hogy fontos láncszem lesz a gépezetben annak ellenére, hogy Carvajal is a csapat tagja
b)    ismét kölcsönbe kerül, és új szerződést ír alá a királyi gárdával
c)    jelentős összegért klubot vált, de a Real visszavásárlási opcióval rendelkezik majd.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK