Ismét egy korábbi Real Madrid-elnök került kórházba koronavírus miatt

Mindössze napokkal Lorenzo Sanz halálát követően érkezett a hír, hogy Fernando Martín Álvarez is intenzív osztályra került a koronavírus miatt.

Fernando Martín Álvarez 2006 februárja és áprilisa között volt a Real Madrid ideiglenes elnöke. A 72 éves üzletember, aki Florentino Pérez elnöklése alatt az igazgatótanács tagja is volt, súlyos állapotban van a COVID-19 vírussal való megfertőződést követően, jelenleg a madridi Puerto de Hierro kórház intenzív osztályán kezelik.

Fernando Martín

Mindössze néhány nap telt csak el azóta, hogy a Real Madrid korábbi elnöke, Lorenzo Sanz szombaton elhunyt, miután nem tudta legyőzni a koronavírust.

Madrid a vírus által legsúlyosabban érintett régió, itt diagnosztizálták a több mint 40.000 spanyolországi megbetegedés egynegyedét. 

Martín rövid elnöklése
Martín rövid elnöklése alatt a blancók egyetlen bajnokit sem veszítettek el, viszont a Bajnokok Ligájától az Arsenalnak köszönhetően búcsúzniuk kellett.

Martín április 26-án úgy döntött, lemond elnöki pozíciójáról, miután a klub igazgatótanácsa az elnök ellenjavaslatának figyelmen kívül hagyásával elnökválasztás kiírását tervezte. Így a nyári választásig Luis Gómez Montejano szolgálta a klubot ideiglenes elnökként, amelyen aztán Ramon Calderón nyerte el a Real Madrid elnöki székét.
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK