Drenthe madridi pályafutásának emlékére

A MARCA: Stories We Never Told (Soha el nem mesélt történetek) című sorozatának negyedik részének jóvoltából, rövid betekintést nyerhetünk Drenthe madridi pályafutásába. Ebből érdekes részletek derülnek ki a 2009-es Real Madrid-Liverpool Bajnokok Ligája találkozóról, valamint Drenthe és Babel magánakciójáról is.

Royston Drenthét 2007-ben igazolta le a Real Madrid, miután a holland középpályás remek teljesítménnyel rukkolt elő az U21-es Európa Bajnokságon.

A Santiago Bernabéuban töltött 3 éve alatt a bajkeverés minden formájában sikerült megmutatnia tehetségét, többek között előfordult az is, hogy valakinek ki kellett segítenie, miután az autójából teljesen elfogyott a benzin.

Drenthe pénzügyeivel is adódtak problémák, hiszen a játékos bankfiókjához nem kevesebb, mint 23 személy is hozzáféréssel bírt. Emiatt gyakran előfordult, hogy a holland labdarúgó azon kapta magát, hogy teljesen kifogyott tartalékaiból.

Drenthe

2009-ben az egyik különleges eset során a MARCA-nak sikerült kinyomoznia azt, hogy Drenthe Ryan Babellel találkozott Madridban, egy héttel a két együttes közötti Bajnokok Ligája nyolcaddöntő összecsapása előtt.

A nagy feszültség ellenére, amely a rangadót körüllengte, a szoros barátságot ápoló páros az egyik madridi stúdióban találkozott, hogy felvegyenek pár közös számot. A MARCA szemtanúja volt az eseményeknek, és az azt kísérő sörösüvegeknek is, melyek a két cimbora felfrissülését szolgálták.

Mindketten saját együttesük mezében pózoltak a mérkőzés előtt, de az egész találkozó rendkívül rosszul sikerült a blancóknak. Ugyan Babel az összecsapáson nem tudott sokat segíteni, de kiszivárogtatta azt az információt, mely szerint Steven Gerrard sérülés miatt kihagyhatja a Real Madrid elleni találkozót.

Rafael Benítez ezzel ellentétben nem hozott semmit nyilvánosságra a csapatkapitánnyal kapcsolatban, így az, hogy kétséges a pályára lépése, titokban maradt a sajtó előtt.

„Gerrard elutazik velünk, de nem fog játszani.” – mondta el Babel a MARCA újságíróinak. Az angol középpályás végül 12 percet töltött a Bernabéu gyepén.

Ez a 12 perc még annál is több, amelyet Drenthe kapott az edzőjétől, aki így a lelátón nézte végig, ahogy Babel másfél órát futballozott Madridban.
 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK