A Real Madrid leggyorsabbja, Fede Valverde

Ebben az idényben a fiatal középpályás tündököl Flash szerepében, megelőzve Viníciust, Carvajalt, Mendyt és Bale-t is.

Fede Valverde nagyon rövid idő alatt ért el nagy dolgokat, a most futó szezonban például ő a Real Madrid leggyorsabb játékosa. 7 hónap alatt feltörekvő tehetségből világsztárrá vált. A blancók mindössze kétszer szenvedtek vereséget, ha a kezdőben szerepelt (a meccsek 8%-án), míg ez az arány jóval nagyobb, ha csak a kispadról nézhette a kezdőrúgást (16 összecsapásból 4 vereség, 25%). Jelenlétében átlagosan 2.21 gólt szerez a királyi gárda, míg nélküle csak 1.31-et.

Zidane irányítása alatt vált a csapat kulcsfigurájává, piaci értéke pedig az egekbe szökött. Az uruguayi 32 meccsen 2068 percet játszott, 2 gólja mellé pedig kiosztott 4 asszisztot is. 23 alkalommal nevezték a kezdőbe, néha Modrić vagy Kroos kárára, így ő a 8. legfoglalkoztatottabb játékos a francia szakember együttesében.

A négytüdejű középpályás újabb rekord közelében áll, jelenleg ő csapata leggyorsabb játékosa 35.1 km/h-val. Ez a mutató túlszárnyalja Viníciusét (34.6) és Carvajalét (34.4), de túltesz Mendyn (34.3) és Bale-en (34.2) is.

Fede Valverde

A ligát tekintve holtversenyben áll az élen az Espanyol játékosával, Adria Pedrosával. Őket Óscar (Leganés) és Hernani (Levante) követi kereken 35 km/h-val. Alex Moreno, Braithwaite, Canales, Ferran Torres és Marcos Llorente pedig 34.9-es mutatóval áll a harmadik helyen.

A katalánoknál is gyorsabb

A Barcelonában jelenleg nincs sebesebb játékos, mint az uruguayi. Carles Pérez áll hozzá a legközelebb a maga 34.67-es tempójával, őt Braithwaite és Dembélé követi 34.6-tal, majd Semedo 34.5-tel és Piqué 34.1-gyel. A dán játékos 34.9 km/h-s sebességet még a Leganés színeiben ért el.

Cristiano Ronaldo legnagyobb sebességét 2017-ben érte el, ekkor 33.6 km/h-val sprintelt a portugál klasszis, azonban ez sem volt elég ahhoz, hogy ebben a mutatóban a legjobbak közé kerüljön. Valverde gyors, de még nem érte el Luis Advíncula szintjét, a Rayo Vallecano hátvédje még Mexikóban futott 36.2 km/h-val.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK