Luka Jović: Nem voltam tisztában a szabályokkal

A Real Madrid támadója felkészült arra, hogy büntetést róhatnak ki rá, a szerbiai önizoláció szabályainak megszegése miatt. Jović a spanyol bajnokság felfüggesztése után utazott el szülőhazájába, ahol a Real Madrid játékosainak előírt karantén, valamint hazája szabályozása ellenére több emberrel is találkozott, valamint Belgrád belvárosában is feltűnt.

„Ahogy korábban is mondtam, azért szegtem meg a szabályokat, mert nem voltam tisztában velük. Tudom, hogy ezt nehéz elhinni, de tényleg ez az igazság. Spanyolországban és Olaszországban is levihetik a szemetet a karanténban lévők egyszer egy nap, valamint elmehetnek gyógyszertárba és vásárolni is – legalábbis az interneten olvasható információk alapján.”

„Úgy hittem, hogy a hazámban is ugyanezek a szabályok érvényesek. Az én hibám, hogy nem jártam alaposabban körül ezt a témát, de szerintem fontos lenne hangsúlyozni ezeket a szabályokat, különösen azok számára, akik külföldről érkeznek haza.”

„Nem az volt a célom, hogy a hatóságokat hibáztassam, hiszen én hagytam figyelmen kívül a szabályokat. Tisztában voltam azzal, hogy karanténba kell vonulnom, erről papírom is van. A szabálysértésem a karanténban való viselkedéssel kapcsolatos, arra vonatkozik, hogy különböző helyzetekben elhagyhatom-e az otthonom, vagy sem. Újra szeretném kiemelni, hogy mindez azért történt, mert más a szabályozás ott, ahonnan én jöttem. Ugyanakkor természetesen készen állok arra, hogy viseljem a következményeket.”

„Minden egyes nap megpróbálom másképp lekötni magam. Nem könnyű folyamatosan otthon ülni, hiszen hozzászoktam a napi edzésekhez. Most otthon végzem a tréningeket, készen akarok állni a játékra, ha vége ennek a helyzetnek. Emellett filmeket és sorozatokat nézek, aktívan használom a közösségi médiát, valamint, mivel mindig is szerettem a társasjátékokat, elég sok van otthon belőlük, így minden este játszunk valamit.”

„Amint vége a karanténnak, az első dolgom az lesz, hogy meglátogatom a fiamat és megölelem. Azért akartam visszajönni Belgrádba, hogy vele lehessek, de a jelenlegi helyzet ezt nem teszi lehetővé. Szeretnék időt tölteni a családommal. Emellett szeretnék segíteni a honfitársaimnak is, de vissza kell majd térnem a klubomhoz és ott kell folytatnom, ahol abbahagytam.”

Forrás: AS, MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK