Folytatódik a bajnokság, de kicsit másképp

Real Madrid, Barcelona, Atléti, Sevilla, Betis, Valencia… A csapatok játékosai a focicipőket kontrollerekre cserélve küzdenek a bajnoki címért - virtuálisan.

A spanyol bajnokságot a többi európai ligához hasonlóan elhalasztották. A játékosok mindannyian otthon tartózkodnak – még ha ez nem is mindenkinek sikerül – és a szurkolók is nehezen viselik a kényszerszünetet. Most azonban úgy néz ki, a show folytatódni fog, legalábbis virtuális formában.

FIFA20 – a LaLiga sztárjaival

A közismert videojáték, a FIFA20 biztosít felületet a további küzdelmeknek, egy várhatóan nagyon érdekes és izgalmas bajnokság keretein belül. Minden klub egy játékost delegál az első csapatából, a küzdelmek pedig a múlt vasárnapi sevillai derbi mintáját követik, akkor Sergio Reguilón és Borja Iglesias csapott össze virtuális formában. A csatár örülhetett a gólzáporos, 6-5-re végződő meccs után, a győztes találatot saját képmásával szerezte.

A liga többi csapata is képviselteti magát mostantól, így konzol elé ül majd Sergi Roberto és Marco Asensio is (aki Thibaut Courtois-t és Dani Carvajalt múlta felül a házidöntőben) a két legnagyobb klub reprezentálásában, de a sevillai srácokat is láthatjuk majd.

Marco Asensio

„Úgy írtam ki Twitterre, hogy amúgy semmi ilyesmit nem forgattam a fejemben” – mondta az El Paísnak az e-sport kommentátor, Ibai Llanos. „Nem egyeztünk meg előzetesen semmilyen céggel vagy klubbal.”

„Nem számítottam ilyen fogadtatásra. Egy óra alatt a csapatok több, mint a fele feliratkozott. Csak 12-14 gárdára számítottam.”

„A labdarúgók sokkal többet fifáznak mostanában. És mindig győzni akarnak – bennük van a versenyszellem. Tudják, hogy ez sokat számít majd, hiszen a szurkolók követni fogják az eseményeket. Nem akarnak majd veszíteni.”

Az érdeklődők a mérkőzéseket Llanos Twitch-csatornáján (https://www.penamadridista.hu/media/hirek/figo-iker-boldog-es-en-az-vagyok-hiszen-hazater/118510706_751677732071253_48126984_1ehhE2b.jpg.twitch.tv/ibai) követhetik pénteken, szombaton és vasárnap, és a streamek össszes bevételét egészségügyi szervezeteknek adományozzák, így segítve a koronavírus elleni küzdelmet.

A sztárok, akik a közeljövőben szórakoztatnak minket

Marco Asensio (Real Madrid), Sergi Roberto (Barcelona), Sergio Reguilón (Sevilla), Adnan Januzaj (Real Sociedad), Jason (Getafe), Marcos Llorente (Atlético Madrid), Carlos Soler (Valencia), Manu Morlanes (Villareal), José Antonio Martínez (Granada), Gorka Guruzeta (Athletic Bilbao), Rubén García (Osasuna), Carlos Clerc (Levante), Lucas Pérez (Alavés), Pedro Porro (Valladolid), Edu Expoósito (Éibar), Kevin Vázquez (Celta Vigo), Alejandro Pozo (Mallorca), Aitor Ruibal (Leganés), Adri Embarba (Espanyol).

És az ágrajz/sorsolás

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK