Marcelo: Menni, vagy nem menni?

Zidane-nak hamarosan komoly döntést kell majd meghoznia Marcelo jövőjével kapcsolatban. Amíg a brazil egyre távolabb kerül a kezdőcsapattól, addig kiválóan teljesítő Mendy mellett Reguilón és Hakimi is nagyszerűen boldogulnak jelenlegi csapataiknál.

Az már kijelenthető, hogy Ferland Mendy nyerte a Real Madrid balhátvéd posztjáért vívott harcot, aminek következtében Marcelo a partvonalon kívülre került. A közeljövőben azonban könnyen előfordulhat, hogy a brazil hátvéd kerettagsága is veszélybe sodródik.

Marcelo a  2019/20-as szezonban mindösszesen 19-szer lépett pályára a lehetséges 39 mérkőzésből. A 32 éves védő már 13 idény óta erősíti a királyi gárdát, azonban az elmúlt időszakban sérülések akadályozták abban, hogy visszaszerezze a legjobb formáját.

Marcelo és Reguilón

Ráadásul a kölcsönben szereplő szélső védők kiválóan teljesítenek. Sergio Reguilón a Sevillában, míg Achraf Hakimi a Borussia Dortmund együttesében remekel az aktuális idényben. Ha ők visszatérnek Madridba, akkor Zidane-nak nagyon nehéz döntést kell majd meghoznia Marcelo jövőjével kapcsolatban.

A brazil futballista szerződése 2022-ig köti őt a klubhoz, az azonban már megkérdőjelezhetetlen, hogy Mendy számít az első számú opciónak. A jövőt figyelembe véve a francia jobb választás, valamint sokkal magabiztosabb a védekezésben is, mint brazil kollégája.

És aztán ott van Reguilón is, aki balhátvédként futballozva remek szezont fut a Sevilla csapatánál. Rengeteg Real Madrid drukkoló csodálatát vívta már ki, nem mellesleg nagy segítségére van aktuális együttesének abban, hogy a tabella elején végezzenek.

Achraf Hakimi

Mindemellett Németországban a jobb szélen játszó Achraf neve mellett már 7 gólt és 10 gólpasszt jegyezhetünk fel. A 21 éves spanyol-marokkói származású labdarúgó legnagyobb erőssége, hogy a pálya mindkét szélén egyaránt képes maradandót alkotni.

Az előbb említett két játékos jelentheti a legnagyobb veszélyt Marcelo madridi jövőjére, hiszen annyi bizonyos, hogy mindnyájan nem lehetnek a keret tagjai.

Zidane-nak döntenie kell, hogy marasztalná-e a brazilt Madridban, vagy inkább elengedné őt, különösen ebben a szituációban, amikor a védő teljesítménye hagy némi kívánnivalót maga után.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK