Luis Rubiales: Nem lenne tisztességes a jelenlegi állás alapján bajnokot hirdetni

A szövetség elnöke szerint nem lenne tisztességes a jelenlegi állás szerint befejezni az idényt és bajnokot hirdetni, ugyanakkor nem tudja garantálni, hogy a La Liga befejeződik június 30-ig.

A Spanyol Labdarúgó-szövetség elnöke, Luis Rubiales kizárta annak lehetőségét, hogy a jelenlegi állás szerint hirdessenek bajnokot a La Ligában, ha a bajnokságot nem lehet befejezni június 30-ig  a koronavírus miatt kialakult helyzet következtében.

A bajnokságot múlt héten, 11 hátralévő mérkőzéssel függesztették fel. Sokan azt beszélték, hogy amennyiben nem sikerül befejezni a bajnoki küzdelmeket, a jelenlegi állás szerint hirdethet bajnokot a szövetség, azaz a Barcelona nyerné a bajnoki címet. Rubiales viszont cáfolja, hogy erre a forgatókönyvre sor kerülhet. Erre a következtetésre az UEFA-val való hosszú egyeztetés után jutott. A találkozó témája az európai labdarúgás reorganizációja volt. Az UEFA 56 federációjának mindegyike egyetértett abban, hogy az európai bajnokságoknak június 30-ig le kell zárniuk a jelenleg is zajló idényt.

„Több napon át dolgoztunk az UEFA-val, telefonon, valamint videokonferencia segítségével. Tettünk néhány javaslatot, amiket elégedettséggel fogadtak el. Most már tudjuk, hogy mi a helyzet az európai, illetve a regionális futballban.”

„A sorozatoknak június 30-ig véget kell érniük. Minden csapatnak le kell játszania az összes mérkőzését. Ez az, amit közösen, a federációkkal és a Végrehajtó Bizottsággal együtt megbeszéltünk. Mindannyian erre szavaztunk.”

Rubiales ugyanakkor megjegyezte, nem tudja garantálni, hogy a La Liga ténylegesen be is fejeződik június 30-ig. Hozzátette viszont, hogy ebben az esetben nem lenne tisztességes a jelenlegi állás szerint bajnokot hirdetni, és nem lát esélyt arra, hogy bárkit is bajnokká avassanak addig, míg az idény ténylegesen be nem fejeződik.

„A 2019/20-as idénynek ugyanazon szabályok mellett kell befejeződnie, habár a helyzet meglehetősen kivételes. Nem tudom garantálni, hogy a bajnokság véget fog érni június 30 előtt. Nem fair viszont, ha a sorozatot a jelenlegi állás alapján zárjuk le.” 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK