Casemiro: Tanítvány kerestetik

A Real Madrid Casemiro tehermentesítése érdekében folyamatosan keresi a brazil középpályás lehetséges utódját. A MARCA cikkéből kiderül, hogy kik azok a futballisták, akik a legesélyesebbek erre a megtisztelő, de felelősségteljes feladatra.

Az aktuális idényben minden sorozatot figyelembe véve Casemiro már 3200 percet töltött a pályán habfehér szerelésben. Ezt a számot 35 mérkőzésen sikerült elérnie, azonban jelenleg a játékos túlzott szerepeltetése nem egy pozitív jelenség a blancók számára. A Real Madridnak kifejezetten szüksége lenne arra, hogy felkutassa a brazil helyettesét, annak érdekében, hogy időről-időre ő is pihenni tudjon.

A 28 éves labdarúgó kulcsfontosságú szerepet tölt be Zidane terveiben, hiányában gyakran botladozik az együttes. A francia vezetőedző számára az egyik legnagyobb problémát az jelenti, hogy a keretben nincs még egy olyan játékos, aki hasonló kvalitásokkal rendelkezne, mint Casemiro.

Casemiro és Zidane

Zidane már Fede Valverdét is kipróbálta labdatartó középpályásként néhány mérkőzésen, de az tisztán látszott, hogy a játékos nem mozog olyan otthonosan abban a pozícióban, mint valamennyivel előrébb a pályán.

Ugyanez volt a helyzet Toni Kroos esetében is, akinek ugyan nem okoz problémát a labdakihozatal és az azt követő mozgások megindítása, de a taktikai fegyelmezettségével már adódtak gondok a már említett poszton.

A Real Madrid vezetősége tisztában van azzal, hogy vagy igazolniuk kell valakit Casemiro mellé, vagy az akadémia fiataljai között kell megkeresniük a megfelelő pótlást.

A Castillánál jelenleg két olyan futballista van, aki labdatartó középpályásként szerepel az együttesben, de csak egyikőjük rendelkezik hasonló képességekkel, mint a brazil. A szóban forgó játékos az a 19 esztendős Antonio Blanco, aki kifejezetten erős a védekezésben és a labdatartásban, valamint kitűnően érti és alkalmazza a taktikai elemeket. Mind ezek ellenére talán kockázatos lenne már most felvinni őt az első csapatba.

Antonio Blanco

Ebből kifolyólag könnyen lehet, hogy a Real Madrid végül is egy fiatalabb, de sokkal tapasztaltabb labdarúgó mellett teszi le a voksát. Ebben az esetben nem másról lenne szó, mint a 17 éves csodagyerekről, Eduardo Camavingáról.

A futballista már 36 alkalommal pályára léphetett a Rennes együttesében. A blancóknak nem lehet kétsége afelől, hogy minden lehetőség felmérése után Camavinga lehet az a játékos, aki nem csak Casemiro tehermentesítésében lehet hasznára a csapatnak, hanem a jövőben akár felül is múlhatja a brazil középpályást.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK