2021-re halasztják az Európa-bajnokságot

Így lesz idő befejezni a különböző bajnokságokat.

Kedden videókonferencia keretein belül összeült az UEFA és az európai szövetségek delegáltjai, hogy megvitassák az koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetet. Az UEFA megerősítette, hogy egy évvel elhalasztják az Európa-bajnokságot, valamint minden hozzájuk tartozó férfi és női, klub és válogatott eseményt határozatlan ideig felfüggesztenek. A márciusra tervezett selejtező meccseket a tervek szerint nyáron pótolják.

Az Európa-bajnokság úgy időpontja 2021. június 11. – július 11. Azoknak a szurkolóknak, akik nem tudnak majd részt venni a tornán, a jegyük árát visszatéríti az UEFA. Az ülésen az is eldőlt, hogy a nyári Copa Americát is 2021-ben rendezik meg.

A halasztással egyértelműen az a cél, hogy az európai bajnokságok befejeződhessenek a nyáron. Remélhetőleg a járvány csillapodni fog, és ez meg is valósulhat.

Meg nem erősített információ, hogy a Bajnokok Ligája döntőt június 27-én, míg az Európa-liga fináléját június 24-én szeretné megrendezni az UEFA. A hivatalos tájékoztatásban szintén nem említik, de a hírek szerint egy 300 millió eurós szolidaritási alapot is létrehoznak az európai ligák.

Forrás: uefa.com; AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK