A Zidane 2.0 első éve

2019. március 11-én Florentino Pérez elnök bejelentette Zinédine Zidane visszatérését a Real Madrid edzői székébe. Az azóta eltelt egy év azonban közel sem emlékeztet a francia első regnálására.

Mielőtt 2018-ban lemondott vezetőedzői pozíciójáról, a klublegenda 3 Bajnokok Ligája-trófeát, 1 spanyol bajnoki címet, két UEFA-szuperkupát, két klubvilágbajnoki címet és egy Spanyol Szuperkupa elsőséget ünnepelhetett játékosaival. Kettő és fél év alatt a klub második legsikeresebb trénerévé vált Miguel Muñoz mögött.

Tavaly március óta azonban mindössze egy Spanyol Szuperkupa került a vitrinbe, a csapat teljesítménye pedig minden, csak nem meggyőző.

A krízis februárban jelentkezett, amikor a gárda a Real Sociedaddal szemben elvérzett a Király-kupában, a tetőpont pedig a Real Betis elleni 2-1-s vereség volt. A Barcelona visszaköltözött a tabella első helyére, a habfehér együttes pedig a BL-ben is szenved, hiszen a Manchester City elleni párharc első meccsét 2-1 arányban elveszítette.

Zidane and Pérez

Második időszakában a francia tréner 50 mérkőzésen ült le a kispadra, mérlege 28 győzelem, 12 döntetlen és 16 vereség. Első kinevezése után a csapat 149 mérkőzésen 105 győzelmet aratott 28 döntetlen és 16 vereség mellett, a játékosok pedig 398 alkalommal zörgették meg az ellenfelek hálóját.

Cristiano Ronaldo távozása egy olyan probléma, amit a klub nem tudott megfelelően kezelni, így Zidane feladata, hogy megtalálja a sikerhez vezető utat, és újra trófeákat tegyen a Santiago Bernabéu Stadion vitrinjébe.

11 mérkőzés maradt a bajnokságban és 90 perc a Manchester City ellen, a francia edző célja tehát egyértelmű: megelőzni a Barcelonát és ledolgozni a hátrányt az Etihadben, így növelve legendás státuszát a blancók körében. Már ha lesz erre lehetősége a kialakult helyzet után.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK