Hogyan kommunikálta a klub a karanténról szóló döntést a játékosoknak?

A Real Madrid csütörtök reggel jelentette be, hogy minden, az első csapatnál zajló munka átmenetileg szünetel Valdebebasban a koronavírus európai terjedése miatt.

A blancók döntését az indokolta, hogy a kosárcsapat játékosánál, Trey Thompkins-nál is diagnosztizálták a betegséget, így a játékosokat hazaküldték az edzőközpontból.

A csapat tagjai az Eibar elleni, péntek esti összecsapásra készültek volna, ám amikor megérkeztek, már arról tájékoztatták őket, hogy ne öltözzenek át, mert az edzés elmarad.

Az előzetesen kiírt időpontban az első csapat minden tagja, játékosoktól az edzői stábig összegyűlt, hogy meghallgassák az orvosi stáb vezetőjét, Niko Mihic-et.

Real Madrid

Mihic arról tájékoztatta az összegyűlteket, hogy a kosárlabda szakosztályban ütötte fel a fejét a vírus, és figyelembe véve, hogy a kosarasok és a labdarúgók közös helyiségeken is osztoznak a valdebebasi edzőközpontban, megvan az esélye a fertőzés terjedésének.

Ezen okból kifolyólag a játékosoknak azt tanácsolták, hogy menjenek haza és ne hagyják el otthonukat legalább 15 napig, így figyelve az esetleges tünetekre. Amennyiben valaki észleli magán a fertőzés jeleit, a hivatalos koronavírus-teszten kell átesnie.

Mihic után Zinédine Zidane ragadta magához a szót, elmondva azt, amit a játékosok már addig is sejthettek: az edzéseket további utasításig felfüggesztik, a játékosok számára pedig személyre szabott edzésterveket készítenek, amiket otthon kell végrehajtaniuk.

Az eset pontosan azelőtt történt, hogy a LaLiga hivatalosan is bejelentette, hogy a bajnokságot legalább a következő két forduló idejére felfüggesztik.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK