Hernán Crespo: Háromszor kerültem közel a Real Madridhoz

Hernán Crespo, a korábban támadóként futballozó, jelenleg pedig edzőként dolgozó legenda egy interjúban beszélt arról, hogy három különböző alkalommal is majdnem a Real Madridban kötött ki. A korábbi argentin válogatott kétszer játéksoként, egyszer pedig edzőként került nagyon közel ahhoz, hogy a Real Madrid kötelékébe tartozzon.

„Ha Ronaldo az Interben maradt volna, akkor én mehettem volna Madridba”
„2002-ben a Lazio játékosa voltam, akkor köztem és Ronaldo között dőlt el, hogy ki igazolhat a Real Madridba” – mondta Crespo. „Végül megvették Ronaldót, én pedig az ő utódjaként mentem az Interbe. Ha Ronaldo maradt volna, akkor engem igazoltak volna le.”

„A második alkalom 2009 januárjában volt, amikor José Mourinho első idényét töltötte az Inter edzőjeként. Megkerestek Madridból, de csak egy hat hónapra szóló szerződést kínáltak, a nem sokkal azután sorra kerülő elnökválasztás miatt. Ezt nem fogadtam el.”

Crespo

„Florentino Pérez Zidane-t akarta”
Miután 2012-ben, 44 éves korában visszavonult, Crespo edzői karrierbe kezdett. Először a Parma fiataljaival dolgozott, majd a Modena és a Banfield csapatait vezette, jelenleg pedig az argentin Defensa y Justicia vezetőedzőjeként dolgozik.

A dolgok azonban nagyon másképp is alakulhattak volna számára, hiszen amikor 2013-ban Carlo Ancelotti otthagyta a Paris Saint-Germain csapatát azért, hogy a Real Madrid edzője lehessen, Crespo megtehette volna első lépéseit az olasz szakember segédedzőjeként. 

„Amikor Ancelotti a PSG-nél volt, akkor sokszor néztem meccseket, és írtam neki jelentéseket róluk, illetve elmondtam neki a különböző csapatokról a véleményemet. Erre több alkalommal is sor került, mindig otthon, TV-n keresztül nézve a mérkőzéseket.”

Ancelotti és Crespo

„Az volt az eredeti terv, hogy én leszek az asszisztense a Real Madridnál. De a Madrid elnöke, Florentino Pérez azt szerette volna, ha Zidane tölti be ezt a pozíciót, amiről mondjunk csak annyit, hogy jó döntésnek bizonyult.”
 

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK