Súrlódások az edző és a klub között

Amellett, hogy az eredmények elmaradnak, Zinédine Zidane néhány döntése érthetetlen a klub háza táján. Hasonlóan az idény elejéhez, a francia mester tevékenysége megkérdőjelezhető és úgy tűnik, hogy az edző és a klub nézőpontja egyre távolodik.

Marcelo és Mendy

A klub nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy végbemenjen a vérfrissítés a nyáron, ennek szellemében került a csapathoz Ferland Mendy is. Annak ellenére, hogy a francia nem nagy névként vagy világsztárként érkezett, hamar beilleszkedett, és amint megtalálta a stabilitást, fontos láncszemmé vált.

Az elmúlt hetekben azonban Zidane inkább arra összpontosított, hogy Marcelo visszanyerje régi formáját, viszont a brazil védő kezdőbe kerülésével az eredmények sem jöttek.

Ferland Mendy

Jović és Mariano

Újabb súrlódási pont. A Real Madrid a nyár folyamán Luka Jovićot is szerződtette, de Zidane-nak nem sikerült kihoznia belőle a maximumot és néhány alkalommal még a meccsnapi keretbe sem válogatta be.

A francia tréner még Mariano Díazt is elővette az utóbbi időben, aki amúgy az egész szezont a kispadon vagy a lelátón töltötte, és a bajnokságban idén először azon a bizonyos Clásicón lépett pályára.

Rodrygo és Bale

Úgy tűnik, hogy Zidane a walesi jövőjéről már a sokadik alkalommal hozott döntést. A szélső az ifjú Rodrygóval egyetemben játszott kulcsszerepet is, de az utóbbi időben egyikük sem szerepelt edzőjük terveiben.

Rodrygo Goes

A fiatal brazilt már másfél hónapja nem láthattuk az első csapatban játszani, ráadásul még az eredmények is rosszabbak, ha nem szerepel. Gareth Bale mellőzését sosem értették felsőbb körökben, de Rodrygo nyilvánvaló kihagyása is kérdéseket vet fel.

Valverde és Militão

Fede Valverde egyike Zidane felfedezettjeinek, és ő volt a kulcsa annak, hogy a csapat jól szerepelt az idény korai szakaszában. Most, hogy a játékos beverekedte magát a kezdőbe, mestere alkalmanként – feje tetejére állítva a dolgokat – kihagyja őt a csapatból még úgy is, hogy mindenki tudja, mekkora érvágás az ő hiánya.

A klub mindemellett Éder Militão helyzetével sem elégedett. Annak ellenére sem, hogy a játékos szerepelt a Real Betis ellen, és nem teljesített jól.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK