Hivatalos: Zárt kapus lesz az Eibar és a Valencia elleni bajnoki!

Miután a LaLiga lefolytatta az egyeztetéseket az autonóm közösségek illetékes egészségügyi szervezeteivel, meghozta a döntést: zárt kapus mérkőzéseket rendeznek, kezdve a Real Madrid – Eibar összecsapással.

Ami néhány nappal ezelőtt még csak egy lehetséges forgatókönyvet jelentett, mára valósággá vált. A LaLiga megerősítette, hogy a spanyol első osztály és a spanyol másodosztály következő két fordulóját zárt kapuk mögött rendezik meg. Az első két érintett összecsapás a pénteki, Real Madrid – Eibar, és a Racing Santander – Lugo találkozó lesz.

Zártkapu

A döntés meghozatalát az indokolta, hogy ezzel is megpróbálják megakadályozni a koronavírus tovább terjedését az országban. A döntéssel az Egészségügyi Minisztérium is egyetért. Annak ellenére, hogy jelenleg csak két fordulót neveztek meg a zárt kapus mérkőzésekkel kapcsolatban, a korlátozás vélhetően addig marad érvényben, amíg a spanyol kormány szükségesnek tartja.

A LaLiga reménykedik abban, hogy megrendezhető lesz mind a 11 hátrelévő forduló a bajnokságból, és nem kell elhalasztani egy mérkőzést sem. Amennyiben mégis erre lesz szükség, úgy a szervezet fontolgatja, hogy kérvényezze az UEFA-nál a nyári Európa-bajnokság kezdésének elhalasztását.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…