Beharangozó: Real Betis – Real Madrid

Zinédine Zidane csapata a Real Betis vendégeként szerepel a 27. forduló zárómérkőzésén. A meccset ma este 9-től rendezik a Benito Villamarínban.

Az El Clásico megnyerését követően a Real Madrid a tabella élére ugrott, így Zidane csapata egy újabb győzelemért, valamint az első helyen maradásért harcolhat ma este. Azt a Real Betist kell legyőzniük ehhez, akik ellen a legutóbbi három idegenbeli mérkőzést sikerült behúzni.

A Barcelona elleni győzelem alkalmával a Real Madrid védelmének sikerült kapott gól nélkül lehozni a meccset, és az volt a csapat 17. olyan mérkőzése idén, melyen az ellenfélnek nem sikerült bevennie Courtois kapuját. Ami a bajnokságot illeti, Zidane fiai jelenleg 13 kapott gól nélküli meccsnél járnak, ráadásul a blancók kapták a La Liga csapatai közül a legkevesebb gólt (17).

Mindemellett a Real Madrid szerezte a legtöbb pontot (25) idegenben a bajnokság résztvevői közül. A Santiago Bernabéutól távolt 21 gólt jegyez a csapat 13 mérkőzésen. „Jól kell teljesítenünk, fizikai és technikai értelemben is.” említette Zidane a tegnapi sajtótájékoztatón. A madridiak edzője 19 játékosát hívta be a meccskeretbe, akik közül Benzema 4 gólt jegyez a Betis elleni idegenbeli mérkőzéseken.

Ami az ellenfelet illeti, a Real Betisnek nagy szüksége lenne egy győzelemre, hiszen a legutóbbi hat mérkőzésükön nem sikerült diadalmaskodniuk. Rubi csapata jobban teljesít hazai pályán, a Benito Villamarínban hat győzelmet, három döntetlent és négy vereséget jegyeznek. A hazai pályán szerzett gólok tekintetében övék az egyik legjobb mutató a bajnokságban, hiszen 25 találatuknál többet csak a Barcelona, a Real Madrid és a Real Sociedad tud felmutatni a saját stadionjukban. 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…