Vinícius hamarosan spanyol állampolgár lehet

A Real Madrid brazil szélsője nyáron spanyol állampolgárságért fog folyamodni, hiszen akkorra már két éve él az országban.

Állampolgárság akár két év után

Tekintve, hogy dél-amerikai országból származik, a brazil játékosnak – aki 2018 júliusában érkezett Madridba – két év is elegendő lehet ahhoz, hogy spanyol állampolgárságot szerezzen.

Az eljárás részeként Viníciusnak számot kell adnia tudásáról, ami a spanyol kultúrát és társadalmat illeti, előreláthatólag 2020 végén vagy 2021 elején. A Cervantes Intézet szervezi a vizsgát, mely 25 feleletválasztós és igaz-hamis kérdést tartalmaz, mint például: „Francisco de Goya híres spanyol festő, zenész vagy író volt?”

A Real helyet szeretne felszabadítani az EU-n kívüli játékosoknak

A 19 éves játékosnak 45 perc áll rendelkezésére, hogy teljesítse a vizsgát, és legalább 60%-ot kell elérnie a teszten. Amennyiben átmegy, megkapja a spanyol útlevelet és nem fog azon játékosok közé tartozni, akik a Real Madrid EU-n kívüli „keretét” alkotják. A csapat három ilyen játékost alkalmazhat a ligában.

Ahogy Casemiro és Valverde esetében, úgy Vinícius ügyében is minden segítséget megad a klub a játékosnak.

Éder Militão, Vinícius és Rodrygo Goes jelenleg azok a játékosok, akik EU-n kívüli állampolgárként szerepelnek a Real Madridban. Amennyiben egy hely felszabadul, a klubnak lehetősége lesz egy Castillás tehetséget (például Reinier Jesus) vagy egy kölcsönadott játékost (Takefusa Kubo) az első keretbe nevezni. Alternatívaként meg kell említeni, hogy egy új, Európai Unión kívüli játékos igazolása is felmerülhet…

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK