Karim Benzema nem találja góllövő cipőjét

A francia támadó a legutóbbi tíz meccsén mindössze egyszer talált be, és kullog Lionel Messi után a gólkirályi címért folytatott küzdelemben.

Miután a bajnokságban a Levante oda-vissza diadalmaskodott a blancók felett, a BL-ben pedig a Manchester City győzte le a királyi gárdát, a vasárnapi győztes El Clásico feldobta a hangulatot a Bernabéuban és a valdebebasi edzőközpontban, köszönhetően Viníciusnak és Marianónak. A szurkolók már pozitívabban látják a City elleni visszavágót, és a csapat a spanyol bajnokság fő esélyesévé lépett elő. 12 mérkőzés van még hátra, és Zidane csapata (papíron) könnyebb sorsolása révén jobb helyzetben van.

Benzema, a félénk

Amennyiben a Real valóban bővíteni szeretné amúgy is hatalmas trófeagyűjteményét, szüksége lesz Karim Benzemára és arra, hogy a francia megtalálja góllövő cipőjét, hiszen az utóbbi időszakban gyengén teljesít a veterán támadó. Karim legutóbbi tíz bajnoki mérkőzésén mindössze egyetlen találatot jegyez, az Atlético Madrid kapuját vette be az 1-0-s siker alkalmával.

Karim Benzema

Nagy kontraszt fedezhető fel a mostani és az idény eleji Benzema között, aki az első 16 bajnokiján 12 gólt rámolt az ellenfelek kapujába. Négy Bajnokok Ligájában szerzett találata (kettő a Galatasaray és kettő a PSG ellen) arra utalt, hogy a Real Madrid támadószekciójában jelentkező problémákat elfelejthetjük. 2020-ban azonban a francia támadó formája hanyatlásnak indult, és csak két gólt szerzett eddig (egyet az Atlético ellen a bajnokságban, egyet pedig a Zaragoza ellen a Király-kupában), ami csalódást keltő mutató, tekintve, hogy milyen kaliberű játékosról beszélünk.

Zidane csak remélheti, hogy Benzema eltünteti végre ezt a „gól-félénkséget”, hiszen a csapat vasárnap este a Betis otthonában lép pályára. A múltbéli összecsapások bizonyították, hogy Karim szeret a zöld-fehérek ellen játszani, 13 meccsen 7 alkalommal szomorította a Betis szurkolóit.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK