Iker Casillas kampánycsapatának hivatalos közleménye

A spanyol szövetség elnöki posztjáért induló Casillásnál a portugál ügyészség tartott vizsgálatot szerdán reggel. A visszavonult hálóőrt támogató kampánycsapat a közösségi médiában közzétett közleménnyel reagált a hírre.

A portugál ügyészség ma kiszállásos vizsgálatot tartott Iker portói otthonában. Ez az akció egy nagyobb szabású művelet része, melynek keretében újságírói információk szerint már 76 egyesület, sportéletben tevékenykedő részvénytársaság, vezető beosztású személy, ügynök, ügyvéd és futballista esetében került sor hasonló vizsgálatra, adócsalás és játékosátigazolásokat érintő pénzmosás gyanújával.

Az ügyészség megkeresése idején Iker Madridban tartózkodott, és mindenben együttműködött a hatóságokkal, lehetővé téve a vizsgálatot, emellett pedig minden kért dokumentumot beszolgáltatott.

Iker Casillas azt mondja, hogy „abszolút nyugodt” a vizsgálatot illetően, és „teljesen megbízik” a portugál jogrendszerben.

Iker hangsúlyozza, hogy ő maga is szeretné, ha „az átláthatóság a futball minden szegletébe elérne”, és „pontosan ez az egyik oka annak, hogy indulok a Spanyol Labdarúgó-szövetség elnökségéért.”

Madrid, 2020. március 4.

Forrás: twitter.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK