Vinícius: A meccs végéig nem is tudtam, hogy Cristiano a stadionban van

A fiatal brazil kötetlen beszélgetésben mondta el gondolatait az El Clásico eseményeiről, illetve Twitter-bejegyzésekre is reagált.

A vereség nem volt opció. Ha a Barcelona nyert volna, nagy előnyre tett volna szert a bajnokságban.
Igen. Így öt pont előnyük lett volna, viszont most mi vagyunk előttük egyel. Jó a matek, ugye? (nevet)

A Barcelona már a meccs elején nyomott, volt néhány nagy védés.
Igen, tudtuk, hogy a Barcelonának remek játékosai vannak, hogy lesz néhány nehéz pillanat, hiszen mindig az ellenfél kapujára törnek. Az elején szenvedtünk, de a második félidőre sikerült megteremtenünk az egyensúlyt, és nem hagytuk, hogy nyomás alá helyezzenek minket.

Volt két nagy lehetőségetek.
Igen, az egyiknél a gólvonalról mentettek, a másiknál hatalmasat védett a kapus. Aztán ott volt Karim lövése is. Voltak lehetőségeink.

Vinicius

Amíg Kroos meg nem találta a kölyköt?
Igen. Mutatta, hogy „menj, menj, menj”! (nevet) Tudtam, hogy passzolni fog, de féltem, hogy les lesz. Mondta, hogy kicsit korábban induljak meg. Feljebb szoktam maradni, mert gyors vagyok. A megfelelő pillanatban passzolta a labdát, nekem pedig sikerült betalálnom. 

(Megmutatták Viníciusnak a videót, amelyen az látható, hogy Tomás Roncero a góljának örül, kiabálja, hogy szereti, és még a TV készüléket is megcsókolja.)
(nevet) Nagyon örülök, amikor a közönség már akkor is felhördül, ha megkapom a labdát, és azt várják, hogy mutassak valami szépet. Külön öröm, hogy ezen a fontos meccsen tudtam segíteni a csapatot és tudtam boldoggá tenni a szurkolókat.

Igazak a hírek, hogy Cristiano Ronaldo miatt ünnepelted így a gólodat, és utána felnéztél rá a lelátóra?
Nem. (nevet) Igazából azt sem tudtam, hogy a stadionban van. És nem is miatta ünnepeltem így, nem ez járt a fejemben, egyszerűen csak megtörtént. Valószínű belül éreztem, hogy ott van. (nevet) A meccs után az elnök úr mondta el, hogy Cristiano is ott volt a lelátón. Örülök, hogy segíthettem a csapatot úgy, ahogy ő is szokta. 

Jó kis példakép, igaz?
Így van, igazi klubikon.

(Megmutattak neki egy képsorozatot a gólöröméről, amit valaki múzeumba is kiállítana, ha tehetné.) Szerinted is helye lenne ott?
Persze! (nevet)

Találjunk neki egy helyet a Pradóban! Ez egy jó figyelemfelhívás a múzeum dolgozói felé.
Csak szólj, ha meg lehet nézni. (nevet)

(Egy Twitter-bejegyzés: Teljesen abszurd az emberek kritikája Vinícius felé. 19 évesen, 58 meccs után 27 gólban volt benne, az emberek pedig még mindig leszólják. Hihetetlen.)
„Haters gonna hate”… (nevet)

Vinicius

Nos, tényleg sok kritikát kaptál, főleg a média részéről. Gondolod, hogy most fordult a kocka? Mit tettél ennek érdekében?
Mindig keményen dolgozom, nyugodt vagyok, és hiszek az elvégzett munkámban, a klubomban, és a projektben, amit a klubom kidolgozott nekem. Nem lettem a világ legjobbja, hogy meglőttem azt a bizonyos gólt, de nem is lettem a világ legrosszabbja, amikor keveset játszottam. Mindig arra koncentráltam, hogy mit is tudok én tenni, hova tudok eljutni. 

(Most azt a képet mutatják neki, amelyen Piqué kérdezi tőle, hogy „megőrültél?”.) Erről mesélj egy kicsit. Mi volt ez?
Azt gondoltam, hogy rálépett a lábamra, de miután megnéztem a felvételeket, kiderült számomra, hogy nem ő volt. (nevet) Ezért kérdezte, hogy megőrültem-e. (nevet)

Mindig jó tisztázni ezeket a helyzeteket.
Persze, de nem történt semmi. Azt hittem, hogy rám lépett, de később láttam, hogy nem ő volt. De ez is a játék része. Előfordul. Meccs közben mindenki felfokozott idegállapotban van.

(Egy képet mutatnak neki, amelyen Messinek mond valamit a mérkőzésen, miközben a vállára teszi a kezét. A vicces Twitter bejegyzés szerint ez hangzott el: „Később gyere át hozzám, Messito! Eszünk valamit, és megünnepeljük a Real győzelmét!”)  Itt mi történt?
Csak annyi volt, hogy megkérdeztem, hogy minden rendben van-e. (nevet) Semmi különös. 

Zidane elmondta a meccs után, hogy megérdemelted ezt a gólt. Tényleg megérdemelted?
Persze. Tudtam, hogy eljön a megfelelő pillanat, most pedig tovább kell javulnom, továbbra is segítenem kell a csapatot, tapasztalatot kell szereznem ilyen fontos meccseken.

A videó a beszélgetésről YouTube-on megtekinthető.

Forrás: YouTube
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK