Roberto Martínez: Hazard még ebben a szezonban pályára fog lépni habfehérben

Roberto Martínez közelről kíséri figyelemmel Hazard felépülését, akit csütörtökön fognak megműteni Dallasban. Az edző biztos abban, hogy Eden ott lesz a 2020-as Európa Bajnokságon, valamint abban, hogy még idén pályára léphet a Real Madridban is.

„Nincs kétségem afelől, hogy hamarosan újra készen fog állni.” – nyilatkozta Martínez az UEFA Nemzetek Ligája csoportkörének sorsolásán.

„Lehetetlen előre megjósolni azt, hogy egy játékos mikorra fog teljesen felépülni, először meg kell várni a műtétet és csak utána lehet foglalkozni a visszatérés lehetőségével.”

„Az első két hét sorsdöntő, de ismerve Edent és azt, hogy miképpen kezelte az eddigi kisebb sérüléseit, biztosak vagyunk benne, hogy velünk lehet majd a 2020-as Európa Bajnokságon. Látni fogjuk őt még az idény során a Real Madrid mezében pályára lépni, mielőtt csatlakozik majd a nemzeti csapathoz.”

Eden Hazard

Hazard operációja körüli teendőkkel kapcsolatban Martínez megjegyezte azt is, hogy eddig minden remekül ment.

„Eden nagyon nyugodt és pozitív. A Real Madrid orvosi csapata is boldogan fogadta a műtét lehetőségét, mostantól már csak lépésről lépésre kell haladnunk.”

Hazard sérülése kedvezőtlen fordulatot jelent a játékos szezonjára nézve, de a spanyol edző meg van győződve arról, hogy a belga klasszis erősebben tér majd vissza, mint valaha.

„Segítenünk kell abban, hogy még erősebben térhessen vissza, valamint abban, hogy még sikeréhesebben futballozhasson a Real Madridban és a nemzeti csapatban. Biztos vagyok benne, hogy minden a terveink szerint fog alakulni.”

Hazard a Chelsea-ben

Hazard nem az a játékos volt Angliában, akinek a karrierjét folyamatosan sérülések hátráltatták volna. Igaz ez annak ellenére is, hogy a Premier League jóval inkább a fizikai kvalitásokon alapuló sorozat, mint a spanyol bajnokság. Martínez szerint a belga középpályás vesszőfutása a balszerencsének köszönhető.

„Hazard jelenleg nagyon balszerencsés. Kénytelen több mint 20 mérkőzést kihagyni ebben az idényben. Ha az eddigi statisztikájára tekintünk, akkor azt láthatjuk, hogy alig hagyott ki pár találkozót az elmúlt években. A Chelsea egyesületénél eltöltött 8 év alatt nem hagyott ki összesen annyi összecsapást, mint ebben a szezonban.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK