Vinícius túlragyogta Messit

A Real Madrid fiatal játékosa törte meg a jeget a vasárnapi El Clásico második félidejében, a brazil média pedig nem maradt adós a dicséretekkel.

Vinícius Clásicója volt a vasárnapi, ő volt az az ember a pályán, aki képes volt kizökkenteni a Barcelonát, ráadásul ő szerezte a vezető találatot is. Hazájában pedig azonnal a címlapokra került remek teljesítményének köszönhetően. Az ESPN Brasil jelentkezett a legkifejezőbb címmel: „Vinícius túlragyogta Messit és megszerezte a győzelmet”.

A LANCE! nevű lap sem aprózta el a dolgot, egyenesen a mérkőzés hősének nevezve a fiatal támadót. Ahogy írják, „a Real Madrid a pálya bal oldalára koncentrálta a játékát, ahol Vinícius szerepelt. A madridi 25-ös nagyon sokszor feltűnt és nem ijedt meg a katalán védőktől.” Kitértek arra is, hogy az ifjú tehetség vált a század legfiatalabb gólszerzőjévé, ami a klasszikus párharcot illeti, megelőzve ezzel Messit (ő 19 évesen és 259 naposan talált be).

Vinícius mindössze 19 éves és 233 napos volt a gólszerzéskor, ezen a listán pedig egyedül Raúl és Roger előzik meg, mindketten 1995. szeptember 30-án, 18 esztendős korukban találtak be először El Clásicón. A brazil játékos emellett véget vetett a Real góltalanságának a Barcelonával szemben, amely 7 órán és 5 percen keresztül tartott.

Vinícius Jr.

Az UOL szerint „Vinícius megszerezte a győzelmet a Realnak és beírta magát a Clásicók történelmébe”, mindemellett pedig „élete meccsét játszotta.” Emlékeztettek arra, hogy mennyire fiatal és biztosították olvasóikat afelől, hogy néhány év múlva „úgy fogunk visszatekinteni a 2020. március 1-jén játszott mérkőzésre, mint valami különleges kezdetére.”

Vinícius beváltotta a hozzá fűzött reményeket a Clásicón

„Vinícius Júnior tündökölt a Realban az El Clásicón” – így látta a Globoesporte szerkesztősége. Hozzátették, hogy bár nemrégiben a játékos még gödörben volt, de „a legjobb módon bizonyította, hogy mire képes, mindezt a madridi szurkolók előtt.”

A Folha de Sao Paulo hasonló szellemben reagált a mérkőzésre. „Vinícius megmutatta a Real szimpatizánsainak, hogy mit tud, azután, hogy hosszú hónapokon keresztül kritizálták a befejezései miatt” – fogalmaztak. Az Estadao nevű lap szerint „gólja után számíthat a válogatott behívójára pénteken.”

Tite február 21-én azt nyilatkozta az AS-nak, hogy nem aggódik a játékos befejezései miatt. „Az embereknek figyelembe kell venniük, hogy nagyon fiatal még, és fejlődni fog” – mondta. Ezt a fejlődést figyelhettük meg vasárnap este is.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK