Benitez: Soha nem akartam megtanítani Cristianót szabadrúgást lőni

A Kínában dolgozó edző Real Madriddal kapcsolatos kérdésekre is válaszolt egy interjú során.

Két és fél évre szerződött Kínába. Nem aggódik amiatt, hogy Európa végleg hátra hagyja?
Egyáltalán nem. Kiváló stábom van, mindennel naprakészek vagyunk. Követünk más bajnokságokat, figyelünk játékosokat, az egyetlen különbség annyi, hogy itt nem vagy minden nap címlapon.

Angliában még mindig van hírneve. Bármikor visszatérhetne.
Igen, de jelenleg nem gondolok erre. Szeretnénk fejleszteni az itteni futballon. Voltak ajánlataink más kluboktól is, mielőtt ide jöttünk, de nem azt ajánlották, amit kerestünk. Mehettünk volna máshova is.

Spanyolországba is?
Igen. Sok pénzt tettek ki az asztalra több topligából is, de olyan csapatoktól, amelyek nem versenyképesek vagy nem győztesek. De itt, amellett, hogy jó szerződést kötöttünk, egy olyan projektem van, ahol nem elvárás a trófeák megnyerése, de javítani kell a dolgokon, és örökül kell hagynunk valamit, ezt pedig meg tudjuk tenni.

Benitez

Lehetséges, hogy újra láthatjuk majd a LaLigában?
A nagy bajnokságok mindig vonzottak engem. A legfontosabb az, hogy az emberek tudják, mindennel képben vagyunk. A stábom és én sosem állunk le.

Milyennek látja a kapcsolatát a Real Madriddal?
Hosszú ideje nem beszéltem már a klubról. Gondoltam rá, hogy mondok valamit, de aztán amit mondani akartam volna, azt nem mondhattam. Szóval nem beszélek róluk, és csak a jövőre koncentrálok, ami épp a Dalien Professionalt jelenti.

Még mindig vannak nyomai a Madridnál: Casemiro, Lucas Vázquez…
Le tudtuk igazilni Lucast, Casemirót, Kovačićot, ketten közülük még mindig magas szintet képviselnek a Madridnál, de nem akarok beszélni erről. Hat hónapig hagytak minket dolgozni, de valamilyen oknál fogva egyszer csak már egyáltalán nem érdekeltük őket. Nem akarom mást mondani erről.

Sok mindent mondtak önről. Igaz, hogy megpróbálta megtanítani Cristiano Ronaldónak, hogy hogyan kell szabadrúgást lőni,
Ez hazugság. Sosem tettem ilyet. Egyetlen alkalommal beszélgettünk szabadrúgásokról, még Ausztráliában. Elmondtam neki, hogy kielemeztem a manchesteri pontrúgásait. Nem mondtam neki, hogy hogyan rúgja őket. Ahogy Modrićnak sem mondtam, hogy fejezze be külsővel passzolást.

Szóval akkor nem volt semmi hasonló a horváttal?
Annyit mondtam neki, hogy ha ott a lehetőség egy egyszerű belsős passzra, akkor inkább azt válassza, mert könnyebb a csapattársának. Játékosként én is gyakran külsőztem, de 10-15 méterre. Mindenesetre nagyon könnyű hazugságokat kitalálni.

Ki akar rosszat önnek?
Néhányan ezt sokkal jobban tudják, mint én, de nem pazarlom erre az időmet, a jövőmre koncentrálok.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK