Zidane: Nem könnyű így nyerni a Barcelona ellen

A 2-0-ra megnyert El Clásicót követően a Real Madrid trénere, Zinédine Zidane értékelte a látottakat.

A mérkőzésről: „Megérdemeltük a győzelmet mindazért, amit védekezésben és támadásban csináltunk. Az első félidő kiegyenlített volt, a letámadásunk nem volt tökéletes. A második játékrészben fejlődött a presszingünk, így jobbak voltunk az ellenfél térfelén. Nagy nyomást helyeztünk rájuk. Három fontos pontot szereztünk egy nehéz hét befejezéseképp. Ma megvolt a lehetőségünk arra, hogy változtassunk a dolgokon az elmúlt hetek rosszabb eredményei után. Most újra vezetjük a bajnokságot, de az idény végéig harcolnunk kell.”

Érzések: „Boldogok vagyunk, mert megmutattuk, hogy jó munkát végeztünk. Büszke vagyok a csapatra, mert nem egyszerű így nyerni. Nagyon fontos tényező volt a bennünk rejlő erő. Az első dolog, hogy jól kell csapatként védekezni, és ha ez megvan, tudjuk, hogy bármikor helyzetbe kerülhetünk. A második félidő a miénk volt. Sok helyzetet alakítottunk ki, végül pedig két gólt is szereztünk. Sikerült kapott gól nélkül lehozni a mérkőzést, ebben pedig elévülhetetlen érdemei voltak Courtois-nak. Csapatként nyertük meg a meccset.”

Vinícius: „Jól játszott és szerzett egy nagyon fontos gólt egy létfontosságú meccsen. Elégedett vagyok vele. Támadásban és védekezésben is nagyszerű munkát végzett, sokat segített Marcelónak Semedo semlegesítésében. Még nagyon fiatal, a kritikák pedig nem teszik egyszerűbbé a dolgát. Ezzel viszont együtt kell élnie, hiszen a Real Madrid játékosa.”

Morál: „A győzelem nagyon jót tett a csapatmorálnak. Beszéltünk arról, hogy ez a meccs jó lehetőség a változtatásra, amit végül sikerült is elérni a hét folyamán végzett kemény munkának köszönhetően. Tudtuk, hogy jó meccset játszhatunk, és így is történt. Megérdemelten nyertünk, de nem volt egyszerű. Tisztában vagyunk azzal, hogy lesznek még nehezebb pillanataink, tudjuk, hogy az emberek fognak még kritizálni, de már hozzászoktunk ezekhez a dolgokhoz.”

Courtois: „Nem csak ma este teljesített jól. Már jó ideje jól játszik, megnyugtat minket az, hogy ő áll a kapuban. Hatalmas védéseket mutatott be, ez tartott minket meccsben. Létfontosságú védései voltak kulcspillanatokban.”

Mariano: „Ő a harmadik számú támadónk. Ma ő kapta meg a lehetőséget, amivel nagyon jól élt. Nincs túl sok játéklehetősége, lenyűgözött a gólja. Ezek a játékosok mind kulcsfontosságúak, gondolkodni fogok a lehetőségeinken. Vannak olyanok, akik kevesebbet játszanak, de mindannyian hozzá tudunk járulni a csapat eredményeihez. Ma Mariano nagyon jól teljesített. Isco is lenyűgöző volt, majdnem gólt is szerzett, de Ter Stegen nagyot védett.”

A Manchester City elleni mérkőzés: „Készen állunk majd a második mérkőzésre, még akkor is, ha előtte bajnoki meccseket kell játszanunk. A mai eredmény nagyon fontos. A keret nem szenved jelenleg. Nehéz hét áll mögöttünk, de jól felkészültünk a mai mérkőzésre. Ez azt jelenti, hogy a játékosok tényleg el akarják érni a kitűzött célokat. A Manchester City ellen 78 percig jól játszottunk, de végül veszítettünk. Ma nyertünk, jól játszva az elejétől a végéig. Ki kell tartani amellett, amiben hiszünk, de tudjuk, hogy nagyon nehéz út vezet az idény végéig. Minden egyes játéknapon bizonyítanunk kell.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK