Ramos: Ha a Barcelona ellen játszol, nem szabad félned

A Real Madrid játékosai közül Sergio Ramos, Casemiro, Vinícius, Courtois és Valverde álltak a sajtó munkatársainak rendelkezésére a 2-0 arányban megnyert El Clásico után.

Sergio Ramos:
„Jó dolog megnyerni egy El Clásicót. Az elmúlt időszak eredményei után, amelyek közül néhány nem volt a legjobb, és amelyek miatt leszorultunk a tabella éléről, szükségünk volt arra, hogy a szurkolóinkért megverjünk egy olyan riválist, mint a Barcelona. Remek esély volt ez arra, hogy visszavegyük az irányítást, és kapott gól nélkül érjünk el jó eredményt. Ez most három nagyon fontos pont. Még sok van hátra az idényből, szóval meg kell tartanunk a fókuszt. A lehető legtöbb pontot kell megszereznünk.”

„Nagyszerű győzelem ez. Először hagytuk, hogy többet legyen a Barcelonánál a labda. Úgy döntöttünk, hogy visszaállunk. Nem tudom, hogy ez volt-e a legjobb döntés, de ezt hoztuk meg. Náluk volt a labda, de igazi helyzeteket nem igazán dolgoztak ki. Ha a Barcelona ellen játszol, nem szabad félned. Igen, nagyon tiszteljük őket, de tudtuk, hogy hogyan menjünk ki a pályára, és hogyan döntsük el a meccset.”

„Ha nem jönnek az eredmények, úgy érzed, hogy tartozol a szurkolóknak a támogatásukért, szeretetükért. Ha a Bernabéu fokozza a nyomást, az nagy segítség, ma is segített a győzelemben. Nyerni akartunk. Most tovább kell haladnunk előre, és nem csak meccseket, hanem trófeákat kell nyernünk.”

„A második félidőben feljebb kapcsoltunk. Magasabban akartunk rájuk nyomást gyakorolni, az ő térfelükre akartuk juttatni a labdát, és ennek meg is lett az eredménye. Helyzeteket dolgoztunk ki, és meglett a gól. Ezután végleg lezártuk a meccset.”

Ramos

„Ezek a találkozó különböző fázisai. Az alapján hozzuk meg a döntéseinket, hogy felmértük az ellenfelet és a saját csapatunk állapotát. Ahogy haladtunk előre az időben, egyre jobban éreztük magunkat. Nem tudjuk, hogy a legjobb módszert választottuk-e, de megcsináltuk. Teljesen el vagyunk ragadtatva az eredményről, újra a tabella élén állunk. Most fenn kell tartanunk a fókuszt.”

„A hibákból tanulni kell. Ez fog segíteni nekünk a fejlődésben. Ennél a klubnál nagyon fontos az önreflexió, mi most ezt tettük. A fejlődés a szerénység eredménye.”

„Messi a valaha volt egyik legnagyobb játékos. Folyamatos veszélyt jelent, nagyon figyelnünk kell rá. Ő a csapata legjobbja, de Marcelo, Casemiro és én is rajta voltunk, és kizártuk a játékból. A védekező munka ma nagyon magas szinten volt, ez segített megnyugtatni a csapatot.”

Casemiro:
„Nagyon elégedett vagyok a csapattal, és azzal, amit véghez vittünk. Három nagyon fontos pontot szereztünk ma. A végén biztosra mentünk, lezártuk a meccset. Megmutattuk, hogy mennyire erősek vagyunk, fontos, hogy az emberek higgyenek bennünk. Még hosszú út áll előttünk a bajnokságban, sok mérkőzéssel.”

„Köszönjük a Bernabéunak, hogy a végsőkig mellettünk álltak. Együtt címeket nyerhetünk, ma nagy szükségünk volt rájuk. Vinícius megérdemelte a gólt. Őszinte szívvel ünnepeltünk. A szünetben az edzőnk azt kérte, hogy menjünk előre. Ha Karim jobb helyzetben lett volna, talán passzol, de inkább ellőtte a labdát. Ezt később meg is beszéltük. Nagyszerű meccset játszott.”

Vinícius

Vinícius:
„Ez volt a legjobb estém a Real Madrid játékosaként. Mindig keményen dolgozom, és tudtam, hogy el fog jönni egy ilyen pillanat. Kroos passzolt nekem, mindig ezt csináljuk edzéseken is, ma összejött, és betaláltam. A lövésem kapura ment.”

„Dolgozunk tovább, ahogy mindig. Zidane a legjobbat várja el tőlünk, remekül játszottunk ma, és nyertünk. A csapattársaim gratuláltak a gólomhoz. Most folytatnunk kell a munkát magunkért és a szurkolóinkért. Saját magunkért kell játszanunk. A címerre mutattam az ünnepléskor, mivel a világ legjobb csapatában játszom, és boldoggá akarom tenni a szurkolóinkat.”

Courtois:
„Az első félidőben 0-0-nál nagyon fontos volt, hogy ne kapjunk gólt. Amikor rám került a sor, jó védéseket mutattam be Arthur és Messi lövésénél is. Aztán a második félidőben nagyot javultunk, és megteremtettük a különbséget.”

„A legutóbbi eredményeink után is jól dolgoztunk tovább. Úgy gondolom, hogy jobban játszottunk azokon a meccseken, mint az ellenfeleink, de nem nyertünk. A labdarúgás az apró részletekről szól. Ma megszereztük a győzelmet, a szurkolóink segítségével, ami kulcsfontosságú volt. Csodásak voltak ma.”

„A Barcelona ellen kétféleképp játszhatsz. Beállsz védekezni, vagy nyomás alá helyezed őket és kockáztatsz. Mi az utóbbit alkalmaztuk, és remekül sikerült. A Clásico megnyerése mindig jó dolog. Most vezetünk, de nem felejthetjük el, hogy 12 meccsünk van még hátra. A jövő héten a Betishez látogatunk, ha pedig meg akarjuk nyerni a bajnokságot, ott is nyernünk kell.”

Courtois

Valverde:
„Nagyon boldogok vagyunk. Az erőfeszítéseinknek meglett az eredménye. Szeretném megköszönni a csapattársaimnak a ma estét, a szurkolóknak pedig a támogatást. Ez közös siker, mindannyian ugyanazt akarjuk. Sikerült felállnunk a héten elszenvedett vereség után. Ez egy remek lehetőség volt a változtatásra.”

„Zidane elmondta, hogy menjünk előre, de ehhez az kellett, hogy mindenki keményen harcoljon, és ne adjuk el a labdákat. Szerintem a legjobbunkat hoztuk a pályán. A Real Madrid játékosaként minden trófeát meg kell próbálnod megnyerni. Ma megvolt az esélyünk, hogy megmutassuk a világnak, hogy miről is szól a Real Madrid.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…